BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GELECEĞİN SANATÇILARI, MÜZİK USTALARINI YETİŞTİRİYOR

UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında Türkiye’de ilk kez kurulan Çocuk Konservatuvarında geleceğin sanatçıları yetiştiriliyor.

Türkiye’de Belediyeler arasında bir ilk olan Çocuk Konservatuvarı 2019 bahar döneminde 20 öğrenci ile eğitim hayatına başladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Konservatuvar Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çocuk Konservatuvarı ve Gençlik Konservatuvarında geleceğin sanatçıları yetiştiriliyor.

Her yeni eğitim döneminde Çocuk Konservatuvarında yeni öğrenciler eğitim alıyor. 2. sınıftan 5. sınıfa kadar her okul kademesinde, her dönem her sınıf düzeyi için toplam 20 kişilik kontenjan dahilinde öğrenci alınıyor.

Çocuk Konservatuvarında çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini desteklemek amacı ile Çalgı Eğitimi, Piyano, Koro Eğitimi, Orff Eğitimi, Solfej (Nota okuma) Eğitimleri veriliyor.

Çocuk Konservatuvarının devamı olan Gençlik Konservatuvarında ise Ortaokul 6. sınıftan başlayıp 8. sınıfa kadar her sınıf düzeyinde 20 öğrenci alımı gerçekleşiyor. Gençlik Konservatuvarında; Çalgı Eğitimi, Piyano Eğitimi, Koro Eğitimi, Türk Müziği Nazariyatı, Batı Müziği Nazariyatı eğitimleri verilmektedir.

Ayrıca Konservatuvar bölümünde yetişkinlere yönelik haftanın yedi günü çalgı eğitimi olarak Piyano, Keman, Gitar, Bağlama, Ney, Erbane, Def, Darbuka eğitimleri ve Gazelhanlık, Mevlüthanlık eğitimleri veriliyor. Üniversitelerin Müzik Öğretmenliği ve Konservatuvar bölümlerine hazırlanan öğrencilere de sınava hazırlık eğitimi veriliyor.


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa #büyükşehir belediyesi #zeynel abidin beyazgül

Yorumlar

Yorum Yap

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri