KARACADAĞ - SİVEREK GASTRONOMİ VE GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Siverek Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında Karacadağ - Siverek Gastronomi ve Girişimcilik Merkezi yapım çalışmalarına başlandı.

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ın talimatları doğrultusunda Plan ve Proje ekibi tarafından hazırlanan SEECO Projesi kapsamında, Avrupa Birliği, FRIT Mali Yardım Fonlarının desteğiyle Dünya Bankasının yürütücülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Siverek'te Karacadağ - Siverek Gastronomi ve Girişimcilik Merkezi inşaat çalışmaları başladı.

Proje kapsamında kurulacak merkezde 60 dezavantajlı kadınların 6 ay boyunca alacakları eğitimler sonucunda 30 dezavantajlı kadın girişimcinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

Projenin tamamlanmasıyla eğitim gören kadınlarımız kendi işyerlerini kurma potansiyeline ulaşarak ürettiği ürünlerini gastronomi merkezinde pazarlama imkânı sağlanacak.

Gastronomi merkezinde devam eden çalışmaları hakkında bilgi veren proje koordinatörü Musa Bilgiseven şunları kaydetti. ''Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak'ın göreve başlamasıyla birlikte proje hazırlıkları tamamlanan Karacadağ - Siverek Gastronomi ve Girişimcilik Merkezi kurma çalışmaları kısa bir sürede hayata geçirildi, ilçemizde dezavantajlı kadınlarımıza yönelik gelir getirici bir merkezin açılmasıyla birlikte kadınlarımız merkezde çalışarak aile bütçelerine katkı sağlamış olacak. Bu kapsamında proje paydaşlarımız Avrupa Birliği, Dünya Bankası, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı destekleriyle merkezimizin kurma çalışmaları kısa sürede tamamlanarak kadınlarımızın hizmetine sunulacak. Merkezimizde kadınlarımız ilçemizde ihtiyaç bulunan ev yemekleri, dünya mutfağından yemekler, düğün ve toplu organizasyon yemeklerini hijyenik bir ortamda hazırlayarak vatandaşlarımıza tanıtacaktır'' dedi.


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa #siverekbelediyesi #alimuratbucak

Yorumlar

Yorum Yap

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri