MİNİKLER SIRA GECESİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da Urfa türküleri ve sıra gecesi kültürünün gelecek nesillere aktarılması için anaokulunda sıra gecesi etkinliği düzenlendi.
Türküleri, hoyratları ve sıra geceleri ile gazel geleneğinin yaşatıldığı UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da, Urfa türküleri ve sıra gecesi kültürünün gelecek nesillere aktarılması için anaokulunda sıra gecesi etkinliği düzenlendi. Öğrencilere müzik kültürünü aşılamak amacıyla başlatılan çalışma çerçevesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Konservatuar Şube Müdürlüğü bünyesindeki Urfa Sıra Geceleri ekibi, Karaköprü Hüma Hatun Anaokulunda minik öğrencilere Urfa türküleri seslendirdi.
Urfa Sıra Gecesi ekibinin seslendirdiği türkülere öğretmenler ve öğrenciler de eşlik etti. Sıra gecesi kültürünün yaygın olduğu kentte, öğrenciler halay çekerek gönüllerince eğlendi. Öğrencilere Urfa'nın zengin mutfak kültürü de anlatıldı.
Hüma Hatun Anaokulu Öğretmeni Kübra Güler, “UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa. Biz de bu anlamda öğrencilerimize sıra gecesi kültürünü birebir yaşatmak istedik. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e desteklerinden dolayı teşekkür ederim’’ diye konuştu.


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa #ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL #BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yorumlar

Yorum Yap

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri