TEST

Yatırımlarıyla dikkat çeken X Koren Electric, 2024’te halka arza hazırlanıyor
Alçak gerilim sektöründe enerjinin güvenli bir şekilde kontrolünü, korumasını ve dağıtımını sağlayabilmek için üretici konumunda faaliyet gösteren X Koren Electric, global pazarda söz sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Gerek AR-GE gerekse ÜR-GE çalışmalarını kararlılıkla sürdüren firma, 2024’e büyük yatırım projeleri ve halka arz ile girmeyi hedefliyor.
Enerji arz güvenliğinin sağlanması, yenilenebilir enerjinin toplam üretim ve tüketim içindeki payının artırılması ve verimlilikle ilgili uygulamaların geliştirilerek enerji yoğunluğunun azaltılması hedefiyle orta ve alçak gerilim şalt sektöründe faaliyet gösteren X Koren Electric, ürettiği ürünler sayesinde doğru, kaliteli, verimli ve güvenli bir şekilde kullanıcısına hizmet ulaştırıyor. 

Şirketin sektördeki konumu ve yenilikçi yaklaşımları hakkında bilgi veren X Koren Electric Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kaytan, yaklaşık 857 milyar dolarlık gayri- safi yurt içi hasılası ile dünyanın en büyük 17. ekonomisi konumunda bulunan ülke- mizde elektrik sektöründe yerli- yabancı onlarca firma bulunduğuna ve X Koren’in yüzde yüz yerli sermayesi ile alanında üretim yapan üç Türk firmasından birisi konumunda olduğuna dikkat çekti. 

X KOREN, DÜNYA DEVİ OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR

Kaytan, “Bu firmalar arasında en genç ve dinamik olan firma biziz. Bu da ilerleme hızımızı arttıran en önemli unsur. Bildiğiniz gibi firmaların uzun yıllar devamlılığını sürdürebilmeleri için sektörel yenilikleri mutlaka takip etmesi ve hatta yeni tasarımlarla sektöre yön vermesi gerekiyor. X Koren, sahip oldukları asırlık geçmişleri ve ulaştıkları küresel büyüklükle sektörü sürükleyen markaların karşısında yüzde yüz yerli sermayesiyle alanında bir dünya devi, global pazarda ise söz sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Önümüzdeki süreçte de gerek AR-GE gerekse de ÜR-GE çalışmalarımızı heyecan ve kararlılık ile sürdüreceğiz” dedi. 

Üretme heyecanı, sermaye gücü, kararlılık ve başarma isteği ile X Koren’in geleceğin parlayan yıldızı olacağını kurulduktan kısa bir süre içerisinde tüm paydaşlarına gösterdiğini dile getiren Kaytan, yükselen bir ivme ile sektörde adlarından çok söz ettirdiklerini belirtti ve ekledi: “Özellikle yüksek teknoloji ile donatılmış yeni fabrikamızda son sistem üretim hatlarımızla müşterimize daha hızlı ve kaliteli ürün sunma hedefiyle bu süreci yönettik. Bu ivmelenmeyi rakamlarla telaffuz etmek gerekirse her yıl bir önceki yıla göre yüzde 100’den fazla büyüme hedefinde olduğumuzu söyleyebiliriz. Aynı şekilde önümüzdeki yıllarda da mümkün olduğunca bu trendi devam ettirmek amacında ve kararlılığındayız.”

2024’TE BÜYÜK YATIRIMLAR VE HALKA ARZ ÖN PLANDA OLACAK 

Bugün dünyanın birçok ülkesine ihracat gerçekleştiren, sektöründe tanınan bir firma olarak global düzlemde marka olmayı hedeflediklerini vurgulayan Kaytan, halka arz ile global bir marka olma hedeflerinin daha da güçleneceğine inandıklarını belirtti. Kaytan, “Yaptığımız yeni teknoloji yatırımlarımız ve dijitalleşme süreciyle 2023’ü karlılıkla kapatacağız ve 2024’e büyük yatırımlar ve halka arz ile gireceğiz. Önceliğimiz rakamlar değil, kaliteli üretim ve kaliteli hizmet. Pek çok şirkete örnek ve yol gösterici olmak istiyoruz. GES ve SOLAR enerji alanlarında, rekabet bayrağını taşımaya devam edeceğiz. Kısacası kâr marjımızı artıracak yurt içi ve yurt dışı yatırımlar yapıyoruz. Yatırım planlarımızın dozunu artırmayı, satış oranlarımızı da katlayarak çoğaltmayı hedefliyoruz. Halka arz ile işlerimizi büyüteceğiz. Dayanıklı altyapılar tesis edecek, kapsayıcı ve sürdürülebilir sanayileşmeyi destekleyip yenilikçiliği güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ SAYESİNDE ENDÜSTRİYE DEĞER KATIYOR
X Koren olarak, alçak ve orta gerilim şalt ürünleri ile tüm enerji sistemlerini desteklediklerini belirten Kaytan, enerji sistemlerinin yaygınlaşmasıyla bu sistemlerde kullanılan ürünler sayesinde endüstriye değer kattıklarını dile getirdi. Kaytan ayrıca otomotiv sektöründe hızla yayılan elektrikli araç şarj istasyonlarını da hizmete sunmak gibi yenilikçi politikalarıyla yelpazelerini genişlettiklerini belirtti.

X Koren’in sürdürebilir üretim kalıplarını sağlayıp ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınmayı başarmak için, kaynakları ve üretme biçimlerini değiştirmek suretiyle ekolojik ayak izini azaltarak yoluna devam ettiğine değinen Kaytan, “Ürünlerimizi markamızın yüzü ve teminatı olarak görüyor, başından sonuna kadar her aşamasını garanti ediyoruz.

Başarılı tedarik ve dağıtım ağı ile iç-dış ticaret ve pazarlama yönetiminin yanı sıra deneyimli yöneticilerle aidiyet duygusu yüksek, işinde başarılı olan personeller ile çalışmayı prensip edinmiş, doğru kriterlere ve iyi standartlara sahip bir aileyiz” dedi. 

YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER İLE ÜRETİMİ DESTEKLİYOR

X Koren’in misyonunun öncelikle karbon nötr bir dünya hedefiyle sürdürülebilir enerji sağlayabilmek olduğuna dikkat çeken Kaytan, bunu yaparken amaçlarının enerji verimliliğini, kaliteyi ve güvenliği sağlamak, dijital dünyaya ayak uydurabilmek ve her işletmenin karakteristik yapısına uygun ürünler üretip bunu bol s ile taçlandırmak olduğunu söyledi.

Bu amaç doğrultusunda bütün ürünlerin uluslararası standartlar çerçevesinde kalite kontrollerinin yapıldığını söyleyen Kaytan, “Biz burada çıtayı biraz daha yukarı çekerek yapılan bu kontrollerde bir nevi yapay zekâ destekli uygulamalarla insandan bağımsız bir kontrol sistemi kurmaya başladık. Ürünlerimizin montaj sonrası olası hatalarını; daha testler başlamadan, ürün kapağı kapatılmadan önce kameralı kontrol sistemiyle hem çok hızlı hem de kesin olarak tespit edip gerekli düzeltmeleri anında yapıyoruz. Bu da ürün kalitesine ve dolayısıyla son kullanıcı güvenliğine verdiğimiz önemin bir göstergesidir” dedi. 

X Koren Electric olarak, orta ve uzun vadede özellikle ihracat atılımları sayesinde dünyanın her ülkesine ulaşmayı ve globalde bir dünya devi olmayı hedeflediklerini belirten Kaytan, bunun için ürün kalitesinin ve fiyat, termin, teknik destek gibi diğer tercih edilme kriterlerinin de öneminin bilincinde olduklarına dikkat çekti. Kaytan, “Tabi bu hedeflere ulaşırken istihdamımızı da katlayarak büyütmek kaçınılmaz olacaktır. Etik ve samimiyete dayalı çalışma politikasıyla insanı insan yapan değerleri ön planda tutarak müşterilerimize en iyi hizmeti ve tedariği sağlayan, güçlü referanslarla dünya enerji döngüsünde gözünü zirveye diken bir marka olarak, planlı çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İlandır


Test

Yorumlar

Yorum Yap

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri