YAPI MALZEMELERİ VE ZEMİN LABORATUVARLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ’NDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ 14 Mart 2023

 

Laboratuvarlar sınıflandırılarak, "Yapı Malzemeleri Laboratuvarları" ve "Zemin Laboratuvarı" olarak iki kapsamda ayrı ayrı hizmet verebilmeleri sağlandı. Bakanlıktan izin belgeli laboratuvarların yapacakları beton deneylerine ilişkin hizmet bedeli alt ve üst sınırları belirlendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, "Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliği" ile laboratuvar ve yapı denetim kuruluşlarına yönelik idari müeyyide uygulanması ile idari para cezalarının tahsiline ilişkin tebliğlerde düzenleme yapıldı.

Bakanlıkça hazırlanan "Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile "Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", "Laboratuvar Kuruluşlarının Faaliyetlerinin Denetlenmesi, İdari Müeyyide Uygulanması ve İdari Para Cezalarının Tahsil Edilmesinin Usul ve Esaslarına Dair Tebliğ" ve "Yapı Denetim Kuruluşlarının Faaliyetlerinin Denetlenmesi, İdari Müeyyide Uygulanması ve İdari Para Cezalarının Tahsil Edilmesinin Usul ve Esaslarına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yönetmelik değişikliğiyle laboratuvar deneylerine ilişkin hizmet bedeli ve ödenmesine ilişkin düzenleme yapıldı.

Buna göre, Bakanlıktan izin belgeli laboratuvarların yapacakları beton deneylerine ilişkin hizmet bedeli alt ve üst sınırları belirlendi. Bu kapsamda laboratuvar kuruluşuna ödenecek taze ve sertleşmiş beton deneyi bedelleri, yönetmelikte belirlenen birim fiyatları geçemeyecek.

Laboratuvarlar sınıflandırılarak, "Yapı Malzemeleri Laboratuvarları" ve "Zemin Laboratuvarı" olarak iki kapsamda ayrı ayrı hizmet verebilmeleri sağlandı. Bazı illerde ilave laboratuvar ihtiyacına istinaden bir ilde açılabilecek laboratuvar sayısı artırıldı. Tebliğ ile bu sınıflandırılan laboratuvar kuruluşlarının hangi koşullar ile sıralamaya alınacağı da düzenlendi.

Ayrıca, "Yapı Denetim Kuruluşları ile Laboratuvarların Faaliyetlerinin Denetlenmesi, İdari Müeyyide Uygulanması ve İdari Para Cezalarının Tahsil Edilmesinin Usul ve Esaslarına Dair Tebliğ" iptal edilerek, iki ayrı tebliğ olarak tekrar düzenlendi.


sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri