Herkese bu anlamda minnettarız Osmaniye olarak depremde başarılı bir müdahale gösterdiğimizi düşünüyoruz. Vatandaşlarımızı hamdolsun çaresiz bırakmadık, çaresiz de kalmadılar devletin imkanları geldi. Şu anda da vatandaşlarımızı konteynerlere yerleştirmeye başladık. Konteynırlara yerleştirdikten sonra zaten belli bir düzene girecek. Daha sonra ise kalıcı konutlara geçecekler. Yıkık binaları görünce insanın içi yanıyor, yıkılıyorsun, çok zor enkazdaki kurtarma çalışmalarını görüyorsunuz. Çok zor kriz olarak bu çapta bu büyüklükte bir depremi yönetmek çok zor. Ama şuna inanıyorum bunu gönül birliği ile el birliği ile aşacağız. Önümüzdeki süreçte Osmaniye'miz daha güzel bir Osmaniye olacak Daha güzel bir Osmaniye'yi inşa edeceğiz. Devletin Valisi olarak şunu iddia edebilirim, Bu çapta büyük bir felakete dünyanın süper güçleri bile bizim Devletimiz kadar müdahale edemezdi devlet ve millet el ele vererek başarılı olduk."

"OSMANİYE'DE 651 BİNA YIKILDI"

Osmaniye'mizde 651 bina yıkıldı. bin 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yıkılan binaların hepsi 1999 yılından önce yapılan binalar. İlimizde 841 konteyner kuruldu. 132 aileye ise konteynerleri bireysel olarak aldılar. 650 kişi konteynerde kalıyor ve 24 tane ise hazırda bekleyen konteyner imiz var."

Osmaniye Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz'da deprem bölgelerini ziyaret eden birbirinden kıymetli gazetecilerimizi ilçemizde misafir etmekten memnuniyet duyduk. ayaklarınıza sağlık dedi. 

Gazetecilerin bir diğer durağı Gaziantep oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Afet Koordinasyon Merkezinde buluşan gazeteciler Başkan Şahin'den bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. 
Fatma Şahin, deprem bölgesinde yağıştan dolayı tüm ekiplerimiz geceden beri teyakkuz halinde. Sayın Valimiz, Davut Gül ve ekip arkadaşlarımız ile toplandık.
Kuvvetli yağışlarla sel, su baskını, yıldırım, yağış anında rüzgar gibi olumsuzluklara karşı, aldığımız ve alacağımız tedbirleri değerlendirdik dedi.


sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri