CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MÜJDE

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerimizin kullandığı ev konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Bu yıl belediyelerin ve STK'ların Ramazan ayına mahsus programlarını, yardım faaliyetlerini deprem bölgesinde yoğunlaştırdığını görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, “Biz de depremin ilk gününden beri hep yaptığımız gibi felaketin yıkıcı etkilerine maruz kalmış şehirlerimizde yaşayan insanlarımızın yanına gidiyoruz” dedi.
Erdoğan, deprem bölgesinde yapılan ziyaretlerde hem deprem bölgesindeki kalıcı konutların temellerinin atıldığını hem de depremzedelerle iftarda hasbihal edildiğini söyledi. Bayrama kadar deprem bölgesindeki temel atma ve iftar programlarının süreceğini ifade eden Erdoğan, bayram sonrası seçim gününe kadar devam edecek il ziyaretlerinin başlayacağını bildirdi. Erdoğan, sınırlı vaktin el verdiği ölçüde mümkün olan en fazla sayıda ili ziyaret ederek vatandaşlarla kucaklaşmayı hedeflediklerini söyledi. Depremzede vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Seçim süreci sebebiyle değişen gündemin sizleri, sizlerin yaşadığı şehirlerdeki durumu, yapılan yardım ve destek çalışmalarını, kalıcı konut projelerini unutturmasına asla izin vermeyeceğiz. Birileri kendi heva ve hevesleri, hırsları giderek artan tehdit, nobranlık kokan şımarıklıkları içinde kaybolup gidedursun bizim kalbimizde hep deprem bölgesi olacaktır. Hayatını kaybeden her bir vatandaşımızın acısını, evini kaybeden her bir insanımızın üzüntüsünü, yeniden ayağa kalkmak için bekleyen şehirlerimizin mahzunluğunu asla aklımızdan çıkarmayacağız. Altyapı ve diğer bütün hizmetleriyle adeta yeni bir şehir gibi kurduğumuz geçici barınma merkezlerimizi yaygınlaştırmayı sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.
Temeli atılan kalıcı konutların inşasına söz verdikleri şekilde bir yıl içinde bitecek şekilde hızla devam edileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimden sağlığa hiçbir hizmetini eksik bırakmadan deprem bölgelerindeki vatandaşların hayatlarının normale dönmesini sağlayacak faaliyetleri kararlılıkla yürüteceklerinin altını çizdi. Pazartesi günü diğer illerin ardından Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da şartları uygun olan okullarda da eğitim öğretime başlandığını hatırlatan Erdoğan, sağlık hizmetlerini mevcut hastanelerde ve geçici merkezlerde verirken, hızla yeni hastaneler inşa edip devreye aldıklarını kaydetti.

“Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan asla geri adım atmayacağız”

Deprem bölgesindeki tüm hizmetleri aynı hassasiyet ve düzenle yürütmenin gayreti içinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin 11 şehrinin gözü yaşlı iken diğer yerlerin vur patlasın çal oynasın aymazlığı içine düşmesine gönlümüz razı gelmez. Birileri unutsa da, birileri geri plana itse de biz böyle bir yanlışın içinde olamayız. Acıların paylaştıkça azalacağı, yüklerin paylaştıkça hafifleyeceği, kayıpların birlikte çalıştıkça kazanılacağı inancıyla 85 milyon bir ve beraber olarak mücadele edeceğiz. Diğer yandan deprem bölgesini ayağa kaldıracak çalışmaları yaparken yol haritamız olan Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan asla geri adım atmayacağız” dedi.

“Pazartesi günü inşallah aracımızı teslim alacağız”

Pazartesi TOGG yöneticilerinin misafiri olacağını açıklayan Erdoğan, TOGG'un yoğun ilgi gördüğünü belirterek, ”En başından beri yapamazsınız dedikleri, fabrikası yok dedikleri, fabrikasında üretim yok dedikleri, velhasıl atmadık çamur bırakmadıkları TOGG önceki gece itibarı ile 177 binin üzerinde ön sipariş aldı. Bu tablo milletimizin lisansı, tasarımı ve üretimi ile gerçek anlamda ilk yerli otomobilimize samimiyetle sahip çıktığını gösteriyor. Her başarının ardında işte böyle bir emek, büyük bir sabır, büyük bir gayret vardır. Fabrikanın açılış töreninde üretilecek ilk TOGG'a talip olduğumuzu söylemiştik. Pazartesi günü inşallah aracımızı teslim alacağız” ifadelerini kullandı.

“Karadeniz gazının Filyos işleme tesisine getirilmesi törenini yaparken milletimize çok güzel müjdelerimiz de olacak”

Önümüzdeki ay Hürjet'ten Anadolu gemisine kadar pek çok önemli savunma sanayii projesinin sevincinin vatandaşlarla paylaşılacağını söyleyen Erdoğan, ”Arife günü Karadeniz gazının Filyos işleme tesisine getirilmesi törenini yaparken milletimize çok güzel müjdelerimiz de olacak. Böylece Enerji Bakanlığımızı azimli gayreti ile arama sondaj gemimizin geceli gündüzlü çalışmasıyla on binlerce personelimizin emekleriyle iki bayramı bir arada yaşayacağız” dedi.

"Elektrikte tüm abone gru


sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri