UZMANINDAN KANSER TARAMA UYARISI

 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ŞanlıurfalılarıKanser tarama programlarına katılmaya davet etti

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ;Amacımız her yıl 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftasında kanser hastalığı ilgili farkındalığı yaratmak ve hastaların tarama programlarına katılımını arttırmaktır. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye ek hizmet binası İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Yılmaz; Bilindiği gibi kanser hem dünyada hem de ülkemizde önemli ölüm sebeplerinin başında gelmektedir. Kadınlarda meme ve akciğer kanseri, erkeklerde akciğer ve prostat kanseri sıklıkta görülen kanserlerdir ve akciğer kanseri başta olmak üzere kanserlerden ölümlerin sık sebeplerindendir.

 Her ne kadar son yıllardaki gelişmelerle beraber tedavi başarısında artmalar olsa da erken evrede yakalan hastalıkların tedavi başarısı çok daha yüksektir. Bu nedenle hastaların tarama programlarına katılmaları çok önemlidir. Sağlık Bakanlığı gözetiminde Ketem ve diğer kuruluşlarda yapılan ücretsiz taramalara halkımızın katılması bu nedenle çok önemlidir. Özellikle 30 yaşından itibaren rahim ağzı kanserleri, 40 yaşından itibaren meme kanseri taramaları ve 50 yaşından itibaren kolon kanseri yani kalın bağırsak kanseri taramaları ücretsiz olarak yapılabilmektedir.

Bu sayede erken evrede yakalanan hastalığın tedavi başarısı ve takibi çok daha kolay olmaktadır. Halkımızı bu nedenle tarama programlarına katılmaya davet ediyoruz dedi.


sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri