BAKAN AKAR: ’ŞU ANDA TERÖR ÖRGÜTÜ CİDDİ BİR SIKINTI İÇERİSİNDE, KATILIMLAR SIFIR, KAÇIŞLAR ÇOĞALDI’

Seçim çalışmaları çerçevesinde Kayseri'de bulunan ve Kayseri Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar; burada Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından karşılandı. Ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Akar, ülkenin deprem ve terörle mücadele ettiğini ve bu mücadelelerde oldukça başarılı olduğunu kaydetti. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm imkanlarıyla vatandaşın yanında olduğunun altını çizen Bakan Akar, "Türkiyemiz hepimizin bildiği gibi büyük bir mücadelenin içinde. Bir tarafta terörle mücadele, diğer tarafta depremle mücadele. Bu konularda gerçekten Türkiye olarak başarılı olduğumuzu, çok mesafeler kat ettiğimizi tüm dünya gördü. 6 Şubat'ta yaşadığımız büyük bir deprem felaketi var, asırlardır gördüğümüz en büyük felaket.

Bu felakete karşı başta cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimiz, il andan itibaren gerekli tedbirleri aldı ve vatandaşlarımızın yanına koştu. 81 ilde 85 milyon vatandaşımız da devletimizin yanına koştu. Dolayısıyla karşılıklı işbirliği içerisinde, omuz omuza, elbirliği ile yaraları sarmak için mücadeleyi başlattık ve devam ediyor. Bu mücadele devem ederken bu milletin bağrından çıkan, aynı zamanda 'peygamber ocağı' olarak bilinen Türk silahlı Kuvvetleri; depremin ilk anından değil ilk saniyeden itibaren vatandaşın yanındaydı. Bunu bazı görmeyenler, duymayanlar var, tüm fotoğraflara ve videolara rağmen bazıları tekrar tekrar gündeme getiriyorlar. Gerçekleri yansıtmıyor, bunun bilinmesi lazım. Mehmetçik; neyi var neyi yok kara kuvvetlerimiz, deniz kuvvetlerimiz, hava kuvvetlerimiz tüm imkanları seferber ettik ve vatandaşımızla beraber mücadeleyi sürdürüyoruz. Çok şükür başlangıçta arama ve kurtarma faaliyetleri, daha sonra barınma ve iaşe faaliyetleri, hava kuvvetlerimiz havada, deniz kuvvetlerimiz denizde her türlü ulaştırmayı sağlamak suretiyle büyük bir mücadele içindeyiz. Mehmetçik her zaman olduğu gibi bağrından çıktığı milletin daima yanındadır, bunu bilelim" dedi.

"Terör örgütü çöküş halinde, son terörist etkisiz hale gelene kadar durmayacağız"

Terörle mücadele konusuna da değinen Bakan Akar, PKK'nın çöküş içerisinde olduğunu ve bunu kendi elemanlarının ifade ettiğini söyleyerek, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin devam edeceğini bildirdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Terörle mücadele bildiğiniz gibi Mehmetçiğin büyük bir başarısıyla devam ediyor. Yurt içinde, sınır ötesinde Mehmetçik görevleri hakkıyla yerine getiriyor. Şehitlerimizin tek damla kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Şuanda terör örgütü ciddi bir sıkıntı içerisinde, katılımlar sıfır oldu, kaçışlar çoğaldı ve bir çöküş halinde yaşadıklarını da kendi elemanları tekrar tekrar dile getiriyor. Bu çöküşün tamamlanmasını, artık bu örgütün kullanılamaz olduğunu, miadının doldurduğunu da dünya alemin görmesini bekliyoruz. Çevremizdeki insanların, çevremizdeki ülkelerin bunu anlamasını bekliyoruz. Fakat her şeyin ötesinde Mehmetçik görevini yapmaya devam ediyor. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da mücadele devam edecek. Durmayacağız, durmak yok. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, terör yuvaları tamamen temizleninceye kadar Irak'ın kuzeyinde devam edecek" ifadelerini kullandı.

"İster helikopter, ister para versinler. Bunların üstesinden geleceğiz"

Suriye'nin kuzeyinde terör koridoru kurma teşebbüsünün olduğunu dile getiren Akar, "Suriye'nin kuzeyinde biliyorsunuz bir terör koridoru kurma teşebbüsü oldu, yine bunu Mehmetçik müsaade etmedi. Oradaki teröristler kazdıkları kuyuya gömüldüler. Bazılarının hayalleri suya düştü. Bu teröristlere ister helikopter, ister çimento, ister silah ve mühimmat, isterse para versinler ne verirlerse versinler, bunların arkasında kim olursa olsun inşallah asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasıyla bunların üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

"Terörle arasına mesafe koyamayanlarla çok ciddi sorunumuz var"

Seçim çalışmalarına başladıklarını da sözlerine ekleyen Bakan Hulusi Akar açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bugün itibariyle seçim süreci başladı. Cumhurbaşkanımızın teveccühüyle böyle bir vazife aldık, inşallah üstesinden geleceğiz. Hemşehrilerimizin bizlere desteği olacağına inanıyorum. Ülkemizin ve milletimizin hayrına ne varsa onun yanındayız. Burada en önemli konu; ülkemizin birliği, bütünlüğü, bekası ve refahı. Buna karşı ne varsa buna karşıyız. Terörle arasına mesafe koyamayanlara karşıyız. Asil milletimizin bu konuda mutlaka uyanık olacağına inanıyorum. Bizim yıllarca mücadele ettiğimiz PKK ile işbirliği yapan siyasi kurum ve kuruluşlarla, onlarla ittifak yapanlarla milletimiz bunu görecektir. Bizim kimsenin etnik, dini, mezhepsel bir sorunumuz yok fakat terörle arasına mesafe koyamayanlarla çok ciddi sorunumuz var."


sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri