AFET BÖLGESİNDE ÜRÜNLERDE FARK ÖDEMESİ ÖNCELİK VERİLECEK

 

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, afet bölgesinin ülkenin tarımsal üretimi bakımından önemli olduğunu belirterek, afet bölgesinde stratejik ürünlerde fark ödemesi ve sözleşmeli üretim yöntemlerine öncelik vereceklerini söyledi.

Bakan Kirişci, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile deprem sonrası ilde yapılan çalışmalara ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerin yaralarını en kısa sürede saracaklarını dile getiren Kirişci, “Tüm gücümüzle şehrimizi ve insanımızı ayağa kaldırmaya odaklandık." dedi.

Bakan Kirişci, Türkiye'nin tarımsal hasılasının yüzde 15'i, çiftçilerin 7'de 1'inin yaşanan son deprem afetinden etkilenen illerde bulunduğuna dikkati çekti.

Bu illerin potansiyelini azami düzeyde değerlendirecek şekilde afet sonrası güçlü bir iyileştirme programını hayata geçireceklerini vurgulayan Kirişci, şunları kaydetti:

"Afet bölgesinin ülkemiz tarımsal üretimi bakımından önemini dikkate alarak, gıda arz güvenliği teminatı için bölgede tarımsal faaliyetin sürdürülmesi öncelikli hedefimizdir. Ayrıca tarımsal üretim alanında tarım arazilerinin korunması, üreticilerimizin güvenli bölgelerde yaşamalarının temin edilmesi, ekonomik ve sosyal refahını artırıcı projelerin hayata geçirilmesi için çalışacağız. Afet bölgesinde stratejik ürünlerde fark ödemesi ve sözleşmeli üretim yöntemlerine öncelik vereceğiz. Bütün kurumlarımızla birlikte depremin yaralarını el birliğiyle saracağız."

Bakan Kirişci, Kahramanmaraş'taki programı kapsamında çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu.


sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri