AYD: ANADOLU AJANSI DOĞRUDUR HAKSIZLIK EDİYORSUNUZ

 

Demokrasinin temel taşı olan milli iradenin tecelli ettiği seçimler vatandaşların sandıklarda oyunu kullanması ile bir defa daha başarıyla sonuçlanmıştır. Yüksek katılım oranı ile Türkiye uluslararası topluma demokrasi dersi vermiştir. Türk demokrasisi övgüyü hak etmektedir.
Anadolu yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, seçim akşamı muhalefet tarafından Anadolu Ajansına yönelik yapılan eleştirilere yönelik “Haksızlık edilmiştir” dedi.
Anadolu yayıncılar Derneğinden yapılan açıklama;
14 Mayıs Genel seçimlerinde seçim sonuçlarını tarafsız doğru ve hızlı bir şekilde kamuoyuna ulaştıran Devletin uluslararası kuruluşu olan Anadolu Ajansını öncelikle tebrik ediyor, AA’na güveniyoruz. 
Seçimler sonrası yayın yasaklarının kalkması ile muhalefet tarafından söz birliği etmişçesine manipülasyona yönelik yapılan açıklamalar gerçekçi değildir. Seçim sonuçları da bunu ortaya koymuştur. Anadolu Yayıncılar Derneği olarak bu açıklamaların maksatlı olduğunu düşünüyor ve asla kabul etmiyoruz.
Belli bölgelerden gelen sonuçların oluşturduğu farkı Anadolu Ajansına yüklemek, manipülasyon yapılıyor diyerek manipülasyon yapmak kimseye bir şey kazandırmaz. Aksine Türk demokrasisine zarar verir. “İlk aşamada Ak Parti ve Erdoğan’ın oylarını AA yüksek gösteriyor” söylemi ile seçmen üzerinde olumsuz bir algı oluşturmak ve sonuçları manipüle etmek muhalefet sözcülerine yakışmamıştır. Bilinmelidir ki Anadolu Ajansı binlerce çalışanı ile seçim sonuçlarını hem yurt içinde hem yurt dışındaki abonelerine tarafsız, doğru veri ve hızlı bir şekilde ulaştırmanın mücadelesini vermiştir. Millî mücadele yıllarında günümüze vatanı milleti için doğru bilgileri aktaran milli bir kuruluşumuzdur. Anadolu Yayıncılar Derneği olarak bu güzide kuruluşumuzu kimsenin yıpratmasına müsaade etmeyiz. 
Seçim güvenliği konusunda alınan tedbirler, yapılan uygulama herhangi bir şaibeye fırsat vermeyecek yöntemlerle yapılmıştır. 7 kişilik sandık kurullarında bir önceki seçimde en çok oyu almış 5 parti müşahit bulundurma hakkına sahiptir. Keza ilçe seçim kurulları ve il seçim kurullarında da siyasi partilerin müşahidi bulunmaktadır. Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) ise yine her siyasi partinin temsilcileri bulunmaktadır. Her türlü gelişme bu kişiler tarafından adım adım takip edilmektedir. Türkiye tüm dünyaya örnek olacak bir sistemle seçimlere girdi ve sorunsuz bir şekilde seçimler tamamlandı. Bununla övünmemiz gerekir.


sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri