ERDOĞAN’DAN CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE TARİHİ KONUŞMA

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

Alanda 320 bin kişinin olduğunu açıklayan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun kayda değer herhangi bir sıkıntı, sorun yaşanmadan tamamlandığını belirtti.

Seçimin gayrı resmi sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı görevinin, 5 yıllığına daha kendisine tevdi edildiğini belirten Erdoğan, “Ülkeyi yönetme sorumluluğuna bizleri tekrar layık gören milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Gerek 14 Mayıs'ta, gerek 28 Mayıs'ta tercihini hangi partiden, hangi adaydan yana kullanmış olursa olsun yurt içinde ve yurt dışında sandık başına giderek iradesine sahip çıkan, demokrasimizin gücünü ispatlayan her vatandaşıma teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.
Bu süreçte seçimin en sağlıklı şekilde yürümesi için görev yapan kamu personelini, parti temsilcilerini, sandık görevlilerini, müşahitleri, emniyet mensuplarını ve diğer herkesi tebrik ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok partili siyasi hayatın en önemli seçimlerinden birinde milletin kararını Türkiye Yüzyılından yana kullandığını dile getirdi.

Seçimin ilk turunda milletin Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin çoğunluğunu Cumhur İttifakına vererek, yasamadaki tercihini ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, bugün yapılan ikinci tur seçimiyle, vatandaşların Cumhurbaşkanlığındaki, yani yürütmedeki tercihinin de kesinleştiğini bildirdi.

Erdoğan, “Milletimizin her iradesi gibi, bu sonucun da başımızın üstünde yeri vardır. Kazanan sadece biz değiliz. Kazanan Türkiye'dir, kazanan tüm kesimleriyle milletimizdir, kazanan demokrasimizdir. Hatırlarsanız her fırsatta, “Biz kazandığımızda ülkemizde kimse kaybetmeyecek” demiştik. Yine aynı şekilde, “Biz kazandığımızda tek kaybeden ülkemizle ilgili kirli senaryoların sahipleri ile onların aparatları olan terör örgütleri ve tefeciler olacak” demiştik. Şimdi buradan aynı sözü bir kez daha veriyoruz. Bugün kimse kaybetmemiştir, 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Milletimizin bize verdiği sorumluluğun gereği olarak, kimseye kırgın, küskün, kızgın, öfkeli değiliz” dedi.

Artık, seçim dönemine dair tüm tartışmaları ve çekişmeleri bir kenara bırakarak, milli hedeflerin milli hayallerin etrafında birleşme, bütünleşme vakti olduğunu söyleyen Erdoğan, ”Biz bu çağrıyı, laf olsun diye değil tüm kalbimizle yapıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki, Türkiye'nin gücü, 85 milyonun hep beraber olmasından kaynaklanıyor. Eğer Selo'yu çıkarmak istiyorsanız oyu bana vereceksiniz, diyordu. Adaletin, hak ve hukukun egemen olduğu Türkiye'de sen Kürt kardeşlerimizin ölümüne sebep olan Selo'yu dışarı çıkaramazsın” diye konuştu.

1950'den bu yana yaşanan tüm badirelerin gerisinde hep, Türkiye'nin bu gücünü zayıflatma gayesi olduğunu belirten Erdoğan, “Darbeler bunun için yapılmıştır. Muhtıralar bunun için verilmiştir. Koalisyonlar bunun için kurulmuş, bunun için yıkılmıştır. Zenginliğimiz olan köken ve meşrep farklılıklarımız bunun için ayrışma sebebi haline dönüştürülmeye çalışılmıştır. Sahip olduğumuz muazzam ekonomik potansiyelin hayata geçmesi hep bunun için engellenmiştir. Ülkemizin, doğusundaki, güneyindeki, kuzeyindeki, batısındaki güç ve etki alanlarının üzeri hep bunun için örtülmüştür. Üzerimize giydirilen ve bize dar gelen deli gömlekleri içinde bizi yıllarca boğanların korkusu hep, bugün müjdesini verdiğimiz Türkiye Yüzyılının bir gün gelip kapılarına dayanacağıdır. Bugün işte o gündür. Bugün rahmetli Menderes'in uğruna canını verdiği demokrasi ve kalkınma hamlelerimizin en üst seviyeye ulaşma günüdür. Bugün rahmetli Özal'ın son nefesine kadar hep peşinde koştuğu büyük Türkiye hayalinin gerçeğe dönüşme sürecinin başlama günüdür.Bugün rahmetli Erbakan'dan rahmetli Türkeş'e, davalarına aşkla bağlı milletin tüm adamlarının mücadelelerinin gayesine ulaşma günüdür. Bugün bizim 21 yıldır ülkemize kazandırdığımız eserlerin, milletimize yaptığımız hizmetlerin üzerine Türkiye Yüzyılının müjdesini verme günüdür.Bugün hem kendi vatandaşlarımızın, hem de kendi geleceklerini bizimle birlikte gören dost ve kardeşlerimizin zafer ve şükür dualarının arşa ulaştığı gündür” dedi.

Kendisine seçim zaferi için birçok liderden tebrik geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Türkiye'nin son 10 yıldır önüne kurulan tüm tuzaklar, üzerinde oynanan tüm oyunlar, sırtına saplanan tüm hançerler, ayağına takılan tüm çelmeler, işte bugünü engellemek içindi. Aylardır önümüze kurulan tuzakları gördünüz, kimler kimlerle gördünüz buna rağmen başaramadılar. Hamdolsun, başaramadılar. İnşallah bundan sonra da başaramayacaklar. Çünkü bu millet, mayasının ne kadar sağlam, basiretinin, ferasetinin ne kadar güçlü


sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri