CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’na katıldı.

Programda yaptığı konuşmasında sanayi devrimi ve ardından yaşanan teknoloji devriminin insanların günlük hayatını ne kadar kolaylaştırırsa kolaylaştırsın toprağın asıl hayat kaynağı olarak önemini hâlen koruduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de tahılı, meyvesi, sebzesi, hayvanı başta olmak üzere altında ve üstünde yetişen tüm değerleriyle toprağımıza sahip çıkmanın, onu işleyen çiftçilerimize destek olmanın gayreti içindeyiz” açıklamasında bulundu.

“TOPRAĞI VE ONU İŞLEYEN ÇİFTÇİYİ İHMAL EDEN GELECEĞİNİ İHMAL ETMİŞ DEMEKTİR”

“Ülkemizin nüfusunun 85 milyonu, dünya nüfusunun 8 milyarı bulduğu bir dönemde toprağı ve onu işleyen çiftçiyi ihmal eden geleceğini ihmal etmiş demektir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, her küresel krizin, gıda üretimi ve tedarikinin ne kadar stratejik bir alan olduğunu hatırlattığını belirtti.

Rusya-Ukrayna krizi sebebiyle tahıl sevkiyatının sekteye uğramasının dünya çapında bir açlık tehdidini ortaya çıkardığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye olarak yürüttüğümüz çok yönlü diplomasiyle, tahıl sevkiyatının başlamasını sağlayarak insanlığı büyük bir krizin eşiğinden döndürdük. Elbette bu durum, kendi tarım üretimi kapasitemizin önemini de gösterdi. Hükûmetlerimiz döneminde çiftçilerimize verdiğimiz desteklerin, sağladığımız kolaylıkların, yaptığımız düzenlemelerin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bugünkü buluşmamız da aynı çabanın bir tezahürüdür. Bağlantılı tüm alanlarıyla birlikte tarım sektörü ve onun ana unsuru olan çiftçilerimizi bir bütün olarak görüyoruz.”

“Politikalarımızı ve uygulamalarımızı bu büyük ekosistemin unsurlarının tamamını gözeterek oluşturuyoruz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zincirin herhangi bir halkasındaki kopmanın tüm sistemi etkileyeceğini gayet iyi bildiklerini dile getirdi.

Bunun için, çiftçiden tüketiciye uzanan aşamanın hiçbir halkasını atlamadan, sistemi bir bütün olarak geliştirecek adımlar attıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ziraat Bankamızın tarım sektörüne yönelik hizmetleri de aynı yelpaze genişliğine sahiptir. Tarım sektörünü yeni düzenlemelerle, desteklerle, teşviklerle güçlendirirken aslında sistemin tamamına hitap ediyoruz” dedi.


sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri