ÇELİK’TEN, CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, “Türkiye'nin sahada gösterdiği bu varlık Türk Silahlı kuvvetlerinin hem üstün askeri nitelikleri hem de bütün coğrafyalarda barışı koruyan misyonu çerçevesinde herkesin dikkatini çekmiştir. Aynı zamanda Doğu Akdeniz'de terörle mücadele kadar çeşitli alanlarda Türkiye'nin hak ve menfaatlerini koruma açısından TSK'nin verdiği etkili mücadele her zaman son derece derin ve güçlü analizlere zemin teşkil ediyor. Nitekim Türk Deniz Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri tarihinin tarihinin en büyük seyir seferin gerçekleştirdi. Kara kuvvetlerimiz, Hava Kuvvetlerimiz bütün varlıklarıyla beraber verilen emirleri yerine getirme konusunda hiçbir eksiklik göstermeden tam olarak bu misyonlarını gerçekleştiriyorlar” diye konuştu.

Kuşkusuz demokrasilerde bütün kurumlar eleştirilebileceğini ifade eden Çelik, “Bütün kurumlar eleştiriye açıktır. Bütün siyasilerin eleştiriye açık olabilirler fakat eleştiriyle hakkaniyet arasında çok temel bir çizgi vardır. Bu asla aklı başında bir siyasetçinin birazcık ta olsa devlet adamı niteliklerine sahip siyasetçinin asla geçmemesi gereken bir sınırdır. Maalesef ki Kemal Kılıçdaroğlu defalarca yaptığı gibi dünde vahim sözlerle TSK'ya saldırarak komuta kademesine hakaret ederek bu sınırı geçmiştir. Hiçbir şekilde bir siyasetçi niteliğiyle devlet adamı kimliğiyle bağdaşmayacak bu sözlerin Kemal Kılıçdaroğlu tarafından söylenmesi şaşırtıcı olmadı. Sonuç olarak toplumun bir kesimini tehdit eden örneğin Cumhur ittifakına oy veren vatandaşlarımızı tehdit eden, esnafı tehdit eden, öğretmeni, jandarmayı, polisi tehdit eden Kılıçdaroğlu nefret siyasi TSK komuta kademesine hakaret etme şeklinde haddini aşan bir boyuta ulaştı” şeklinde konuştu.

Komuta kademesinin 15 Temmuz'da ülkemizi işgal etmeye çalışan FETÖ ortaya koyduğu faaliyetlere karşı o zamandaki bulunduğu görevlerden farklı olarak nasıl mücadele ettikleri milletin takdirinde olduğunu hatırlatan Çelik, “Aynı şekilde şimdiki komuta kademesi dünyanın çeşitli yerlerinde Türk askeri varlığının en üstün şekilde görevini icra etmesi için teyakkuz halindedir. Bütün bunlar başarıyla gerçekleşmektedir. Libya'da ortaya koyulan başarı Doğu Akdeniz'de ülkemizin ve KKTC'nin menfaatleri korunması bakımından ortaya koyulan başarı aynı şekilde Suriye'de terörle mücadele konusunda ortaya konulan başarı bütün bunlar herkesin şahitliğinde gerçekleşmektedir. Nitekim şimdiki komuta kademesinin görevlerini yerine getirirken ortaya koyduğu etkinlik herkes tarafından güçlü bir şekilde takdir edilmektedir Türkiye'nin dostları tarafından. Bunu eleştirenler sadece Türkiye'nin düşmanlarıdır. Biz CHP'nin PKK'ya karşı yapılacak askeri operasyonlara niye destek vermediğini biliyoruz. O tezkereye niye hayır dediklerini biliyoruz” dedi.

Türkiye'de ana muhalefet partisi pozisyonunda olan bir siyasetçi tarafından dile getirilmesi vahimdir ve şiddetle kınanması gereken bir mesele olduğunun altını çizen Çelik sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kemal Kılıçdaroğlu dünkü sözlerini alt alta yazsalardı ve deseler ki Yunanistan ki bir parti başkanı Türk ordusuna ve TSK kademesine karşı bu sözleri söyledi deselerdi ortaya çıkacak tablo net şekilde bunu gösterecek. O zaman herkes diyecekti ki Yunanistan'da bir siyasetçi TSK'nın komuta kademesine çirkin sözleri söylemiş. Bu sözlerin Kılıçdaroğlu'ndan kaynaklanmadığı, Kılıçdaroğlu'nun söylediği sözlerin bir yunan siyasetçi söylediği şeklinde bir haber yapılsaydı buna herkes inanırdı. Yunanistan'daki siyasetçiler bu dili kullanırlar. Ama bunun Türkiye'de ana muhalefet partisi pozisyonunda olan bir siyasetçi tarafından dile getirilmesi vahimdir ve şiddetle kınanması gereken bir meseledir. Köklü bir parti olan CHP'nin genel başkanı tarafından bu hale düşürülmesi de Türk siyasi hayatı açısından üzücüdür.

PKK'ya yada terör örgütlerine karşı kullanmadığı dili, çeşitli toplum kesimlerine ve Türk silahlı kuvvetlerinin komutla demesine karşı kullanılan bir üslup sergiliyor. Bütün bu çerçeve açısından bakıldığında neden bütün bir etrafımızda Türkiye'ye hasım olanların kullandığı dili kullanarak Silahlı Kuvvetleri ve Komuta kademesini hedef aldığı bizim açımızdan açıktır. Şimdiye kadar Silahlı kuvvetlerinin yaptığı bu operasyonları çeşitli coğrafyalarda gösterdiği varlığı ya da teröre karşı mücadelesini güçlü bir şekilde öven sürekli bir şekilde gündemde tutan bir tutumuna rast gelmedik Kılıçdaroğlu'nun. Ama bunun nedeni başka, bunlar karşındaki sessizliğini izledik. Kendisinin genel başkanlığı dönemi içerisinde Silahlı kuvvetlerin demokrasiye bağlılığından anayasal düzenine bağlılığından rahatsız olan bir takım açıklamalar kendi milletvekillerinden yapıldığı zaman buna karşı sessiz kaldı. Bir milletvekili çıkıp da Türk ordusuna satıldı dediği zaman Kılıçdaroğlu'ndan buna karşı bir ses gelme


sondakika, gündem, haber,akp,chp,tepki,siyaset

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri