SOYLU, TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ’A KARŞI MÜCADELE EDİLDİĞİNİ VURGULADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığındaki Şehit Demet Sezen Konferans Salonu'nda düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, terör örgütlerine kırsalda büyük darbe vurduklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Ay yıldızlı bayrağı gördüğümüzde bütün saldırılara karşı göğsümüzü siper etmeyi kendimize bir iman ahdi olarak görürüz. Tek terörist kalmayıncaya kadar, bunların etkisini bu topraklardan sıfırlanıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Kim hangi siyasi hesabı yaparsa yapsın, teröristle koyun koyuna girsin. Biz Türkiye'nin kurumlarını, hiçbir kurumunu bunlara teslim etmeyeceğiz. Etmemek için de mücadele ediyoruz, başaracağız da. DHKP-C, PKK, TKPML, MLKP, MKP bütün bu örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirilmiştir. Şehirlerde de 15 Temmuz'dan sonra bunlara çok önemli darbeler vurulmuştur."

"Tüm dünyada FETÖ terör örgütü silininceye kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz"

Terör örgütlerinin kökünü kurutuna kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini aktaran Bakan Soylu, "DEAŞ'la göğüs göğüs mücadele veren tek ülke biziz. Birileri gibi meseleyi 'mış gibi' yaparak PKK/PYD'ye havale eden bir anlayış içinde olmadık. Etrafımızdaki tehlikeyi kendimiz bertaraf ettik. İçerimizde de sadece 2022'de 18 DEAŞ bombacısını yakalayıp etkisiz hale getirdik. Birçok belge ele geçirip o belgelerden hareketle çok önemli operasyonlar gerçekleştirdik. Yine bunu yanı sıra FETÖ terör örgütü ile mücadelemiz hiçbir salise bile aralık ortaya koymadık, hala devam ediyoruz. Birilerinin, devlete ihanet edenleri tekrar devlete alma konusunda ortaya koydukları anlayışa rağmen, en son yaptığımız Gazi Turgut Asla Operasyonu, ülkemizde FETÖ terör örgütü ile mücadelenin asla bitmeyeceğinin en önemli göstergesidir. Tüm dünyada FETÖ terör örgütü silininceye kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu mücadele, içimize Avrupa'nın, Amerika'nın sızdırdığı ajanları temizleme mücadelesidir. Hangi milletvekillerinin ellerine kağıt sıkıştırırlarsa sıkıştırsınlar biz onların hiçbirisinden etkilenmeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Kadın cinayetlerinde genel bir azalış var"

Bakan Soylu, kadın cinayetlerine karşı yapılan çalışmalar sonucu cinayetlerde ciddi oranda azalmaların olduğunu belirterek, "6284 sayılı Kanun çerçevesinde 273 kadın cinayeti yaşadık. 5-6 cinayet daha var. O cinayetlerle ilgili de arkadaşlarımız, 6284 sayılı Kanun'a girip girmediğine bakıyorlar. 2015'de bu sayı 360'tı, belirli bir balans içinde genel bir azalış var. Burada kesinlikle boşluk vermemek lazım. Bunun da yolu, her ihbarı değerlendirmek, olayların risk seviyelerini sağlıklı ölçmek ve sağlıklı tedbir almaktır" ifadelerini kullandı.

"Seçimin güvenliği jandarma ve polisimize emanettir"

Yaklaşan seçim dönemine ilişkin de uyarılarda bulunan Soylu, seçim güvenliğinin sağlanmasının jandarma ve polisin görevi olduğuna dikkat çekerek, "Seçim dönemine giriyoruz. Seçim dönemini manipüle etmek isteyen çok anlayışla karşı karşıya kalacağınızı unutmayınız. Macaristan İçişleri Bakanı, kendi seçim dönemlerinde yurt dışındaki devletler tarafından kendi sivil toplum örgütlerine, seçim propagandası yapmak üzere para aktarıldığını tespit ettiklerini ve bu konunun önemli bir boyutta olduğunu ve bizatihi dışarıdan yönlendirme yaparak seçime müdahale ederek seçimi yönlendirmeye çalıştıklarını bana ifade etti. Orada da ‘Soros' işleri karıştırmaya çalıştı. Seçimin güvenliği jandarma ve polisimize emanettir" diye konuştu.

"Yaş haddinden emekliliğe 3 yıl kalan personele sağlanan haklar 5 yıla çıkarıldı"

Polislere yönelik yeni düzenlemeler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bakan Soylu, "Bildiğiniz üzere polis atamaları Türkiye'de toplam 4 bölge uygulanacaktı, kapsamlı bir istişare sonucu bunun yerine 2 bölge uygulamasına devam etme kararı aldık. Öte yandan, şark görevini bitiren bir polisimiz batıya geldiğinde, orada görev süresi olan 8 yılı bitirdiğinde zorunlu rotasyona tabiydi, artık bunu kaldırdık. Kendi istemediği sürece veya ikinci şarkı gelmediyse, orada kalabilme imkanı getirdik. Şark görevini tamamen bitiren personel, batı illerinde görev süresini tamamlaması halinde zorunlu rotasyona tabi tutulmayacak. Ayrıca şarktan muafiyet hakkı olanlara muharip gazileri de ekledik. Şarkta bulunan 11 il ve bu illere bağlı 64 ilçe ve 6 merkeze bağlı birimde görev süresi 5'ti, bunu da 4'e, 4 olanı da 3'e düşürdük. Ayrıca bir yeniliğimiz de şu; aynı yerde kesintisiz şekil


sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri