CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİ MÜJDELERİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 saat süren Kabine Toplantısı'nın ardından Millete Sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. 3 ayların tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, her sene olduğu gibi bu sene de 3 ayların herkes için sorgulama, arınma, yenilenme, manevi zenginleşme fırsatı olması temennisinde bulundu. Erdoğan, 3 aylar boyunca yapılacak hayırların, ibadetlerin Allah katında kabulünü diledi. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin normal tarihinin 18 Haziran olduğunu ancak bu tarihin hem Kurban Bayramı arifesine dolayısıyla hac dönemine, hem üniversiteye hazırlanan öğrencilerin sınav takvimine, ilk ve orta öğretim okullarının tatiline denk gelmesi sebebi ile güncellenmesi ihtiyacı doğduğunu söyleyen Erdoğan, Siyaset kurumu olarak milletin taleplerini karşılamak yanında milli iradenin en yüksek katılımla tecellisini sağlamakla sorumluyuz. Bu anlayışla yaptığımız kapsamlı değerlendirmeler sonunda 14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük" dedi.

Anayasa'da belirtilen usullere uygun şekilde ülkeyi bu tarihte seçime götürmek istediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tarih güncellemesini anayasamıza göre beşte üç çoğunlukla Meclisimiz yaparsa memnuniyet duyarız. Mecliste gereken çoğunluğun sağlanamaması halinde Cumhurbaşkanı olarak biz, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesini temin edecek bir takvimle kararımızı alıp süreci başlatacağız. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümün sevinci ve coşkusu ile bütünleşen 2023 seçimlerinin tarihinde yapmayı planladığımız güncellemenin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçim; yürütmenin temsilcisi, Cumhurbaşkanı ve yasamanın temsilcileri milletvekillerinin aynı gün belirlenmesini sağlayan yeni yönetim sistemimizin 2'nci seçimi olacaktır. Uzunca bir süredir hayata geçirme mücadelesi verdiğimiz 2023 hedeflerimizle bütünleşen bu seçim dönemini ülkemizin ve milletimizin geleceği için yeni bir fırsata dönüştürmenin peşindeyiz" açıklamasını yaptı.

Cumhuriyetin kuruluşunun üzerinden geçen yaklaşık 1 asır içindeki her kazanıma sahip çıktıklarını ifade eden
Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatan toprakları üzerindeki son devlet olan Cumhuriyetin ilk asrında yapılan her şeyi bundan sonrasının bir hazırlığı, bir girizgahı olarak kabul ettiklerini söyledi.

Yeni yönetim sisteminin ilk döneminde elde edilen tecrübelerin işaret ettiği iyileştirmeleri de yaparak ülkenin bu tarihi fırsatı değerlendirebilmesi için var güçleriyle çalışacaklarını söyleyen Erdoğan, küresel siyaset ve ekonomi düzeninin her gün bir yenisi zuhur eden krizlerle derinden sarsıldığı bir dönemden geçildiğine dikkat çekti.

Bu kritik süreçte Türkiye'nin her alanda kendi vizyonuna sahip olmasının, kendi programlarının uygulamaya koymasının, kendi hedefleri doğrultusunda yol yürümesinin hayati öneme sahip olduğunu belirten Erdoğan, geçmişte başlattığı her kalkınma atılımının önü darbeden teröre kadar nice engellerle kesilen Türkiye'nin artık özgün politikaları ve eylemleriyle geleceğe yürüme dirayetine kavuştuğunu ifade etti.
Güven ve istikrar ikliminin ülkeye sadece 20 yılda asırlık kazanımlar sağladığını dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin bu güçlü ve kararlı duruşunu kabul etmek istemeyenler olduğunu, söyledi.

Erdoğan, “Yıllarca bu ülkenin ve milletin Adeta iliğini sömürerek kendi refahı ve güvenlik düzenlerini sürdürenler kolay kolay vazgeçmeyecektir. Eser ve hizmet altyapısı sağlam, siyasi iradesi kendi elinde, askeri ve teknolojik imkanları artan Türkiye'yi kabullenmeye yanaşmayanlar sonuna kadar direnecektir. Biz, bugüne kadar verdiğimiz mücadele ile kimsenin ne dediğine, ne istediğine, neyi dayattığına bakmadan istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkabileceğimizi cümle aleme ispatladık. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteği sayesinde üstesinden geldiğimiz her mücadele ile geleceğimize daha bir başka güvenle bakmayı başardık" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, geçmişte kendi krizleri içinde boğulup kalan Türkiye'den küresel krizleri fırsata dönüştürebilen Türkiye günlerine gelindiğini belirterek Türkiye'yi kendi sorunları altında ezmek için kullanılan araçların ya tamamen etkisiz hale getirildiğini ya da sınırlar dışına atıldığını söyledi.

Ülkenin terör örgütlerinin tehditlerini bertaraf ederek bölgesel çatışmalara karşı korunaklı hale geldiğini, istikrara destek olacak seviyeye yükseldiğine vurgu yapan Erdoğan, Türkiye ekonomisinin küresel emperyalistlerin, hırslarının ürünü operasyonlara rağmen yatırımı, istihdamı, üretimi, ve ihracatı ile dünyanın takdirini kazanan bir yere geldiğini belirtti.

Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, tarımdan sanayiye kadar her alanda vizyonları destekleyen yaygınlığa ve etkinliğe kavuşulduğunu dile getiren Erdoğan, Türkiye diplomasisinin bölgede ve dünyada yaşanan her türlü gerilimi, ç


sondakika, gündem, haber, açıklama, ceza, trafik, mujde

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri