DURSUN ÖZBEK: ’DOĞRULARI SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Galatasaray Divan Kurulu Ocak Ayı Olağan Toplantısı, Nef Stadyumu'nda yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulunun çalışmaları ve projeler hakkında üyelere bilgiler aktardı.

İlk olarak gelirler hakkında konuşan Özbek, “Başkanlığım dönemimde naklen yayın ihalesinde, Kulüpler Birliği olarak beraber çalıştık. 500 milyon Dolar mertebesinde bir naklen yayın geliri planladık ve anlaşma öyle imzalandı. Bugün geldiğimiz noktalar yaklaşık 120 milyon Dolar çerçevesinde. Sponsorluk gelirlerimizde düşüş var. En önemli katkıyı veren kısımlar, göğüs reklamı, stat isim hakkı gelirleri; göğüs sponsorluk gelirleri, geçtiğimiz senelerden geliyor ve yapılan TL anlaşmaları çerçevesinde de rakamlar enflasyona yenik düştü. Biz bunları yenileyebilirdik. Geldiğimiz günden beri ve hala süren çalışmalar çerçevesinde maalesef istediğimiz rakamlara ulaşacak yenilemeyi yapamadık. İlk fırsatta stat isim hakkı ve forma reklamını arttırmak için faaliyetlerimizi hiç eksiltmiyoruz. Bir önceki sezon gösterdiğiniz performansı, ilgili firmaya gittiğiniz zaman anlatmanız gerekiyor. İnsanlar da bir önceki performansınıza bakarak kararları veriyorlar. Burada da düşüşümüz var. Hasılatlarımızı etkileyen konulardan bir tanesi loca ve VIP satışları; bu seneki başarımızdan ayrı olarak, geçen seneki durum değerlendirildiğinden istediğimiz seviyeyi tutturamadık. Gelirlerimizi etkileyen husus oldu” ifadelerini kullandı.

“Galatasaray başkanlığı ağlama yeri değil”

Kulüplerin gelirlerinde dijital ortamın çok önemli yer edindiğini aktaran Başkan Özbek, “Son 5 aydır muazzam bir mücadele veriyoruz. Son dönemlerde büyük gelirler sağlayan, büyük fayda sağlayan bir ortam. 5 aydır uğraştığımız şeylerin başında gün aşırı anlaşmalardan kurtulmak vardı. Saha kenarındaki LED ekranlar gün aşırı anlaşma ile yapılmış. Maksadım kimseyi şikayet etmek değil, faaliyetlerimizin nasıl yürüdüğünü anlatmaya çalışıyorum. Gün aşırılık derdimizden kurtulduk ama 5 ayımızı aldı. Çok büyük katkı verecek projelerle, yakında bu müjdeleri vereceğiz. Saha kenarında LED ekran reklamı, senede 70-80 milyon TL'yi bulacak ortalama. Uzun bir süre görüşme sonrası iptalini yaptık. Token gelirleri, ekonominin, piyasanın getirdiği şartlar nedeniyle o da yok. Galatasaray başkanlığı ağlama yeri değil. Bu kulübü layık olduğu şekilde yönetmeniz gerekiyor. Galatasaray Sportif A.Ş. aynı kadro ile mücadele etme durumunda dahi, 50 milyon Euro eksiğiniz var” açıklamasında bulundu.

“5-6 futbolcumuza transfer teklifi var”

Futbol takımının başarılı olmasından dolayı futbolculara gelen tekliflerin arttığına vurgu yapan Başkan Özbek, “Ben ve arkadaşlarım bunu hiç hissettirmeden, gündeme getirmeden, başarı odaklı, Cumhuriyet'imizin 100. yılında hedefimizi hiç değiştirmedik. Fakat Galatasaray, yüklendiği misyonlar çerçevesinde hiçbir zaman böyle olamaz. Galatasaray'ın sportif manada eksiklerini gözetmeden çalışıyoruz. Mağazacılıkta satışlarımız iyi, iyi bir takım kurduk. Gelirlerimiz de artmış vaziyette. Futbol takımımızın başarılı yürüyüşü sayesinde futbolda değerimiz giderek artıyor. Sezon başında dünya piyasalarından 1 futbolcumuza talep vardı. Bugün 5-6 futbolcumuza hatırı sayılır transfer talepleri var” cümlelerine yer verdi.

Altyapı için tesisler yenileniyor

Galatasaray'ın altyapısı için önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Özbek, şunları söyledi:

“Esas faaliyetlerimizden para kazanamıyoruz. Esas faaliyet futbol; ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım bu konu üzerine eğildiler. Özellikle altyapı ile ilgili büyük çalışmalarımız var. Önümüzdeki hafta son derece doyurucu şekilde yeni scout ekibi, Erden Timur tarafından detaylı anlatılacak. Önümüzdeki hafta sizi bilgilendireceğiz. Tesisleriniz olması lazım. Gidin bakın, Florya'daki tesislerimiz ne vaziyette. Yeniden tesisleşme olayı en önemli faaliyetlerimiz arasında yer alıyor. Gayrimenkul projelerimizi geliştirdik. GS Leo Residence'ın yüzde 70'i lansman günü satılmıştı. Yüzde 30'unu da önümüzdeki günlerde satışa çıkaracağız. Önümüzdeki dönemde tablolarımız çok farklılaşacaktır. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Torunlarımıza daha iyi bir Galatasaray bırakmak için çalışıyoruz. Sürdürülebilir sportif başarılara taşıyacak gücümüz var.”

Florya'nın tapusu alınıyor

Projelerle ilgili son bilgileri de paylaşan Başkan Özbek, “Mecidiyeköy projesi; gereken finansman desteği verecek en önemli proje. Mali tablomuzu, herkesi memnun edecek Florya projesi. Bu proje aslanlar gibi yürüyor. Sadece prosedür çerçevesinde çalışmalar sürüyor. Florya'nın tapusunu 1-2 hafta içinde alacağız. Galatasaray'ın sportif faaliyetlerini sürdürülebilir hale getireceğiz. Bugüne kadar verdiğiniz desteği sürdürmenizi istiyorum. Projelerimizi peşi sıra sürdürüyoruz. Kemerburgaz Tesis projemiz; esas para kazanmanın faaliyetleri çerçevesinde akademi var. Bugünkü tesislerimiz yeterli değil. Kemerburgaz, altyapıya hizmet verecek ve A takıma hizmet verecek. Önümüzdeki günlerde bir temel atma töreni ile oradaki


haber,gs,süperlig,dursun özbek

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri