112 PERSONELLERİNE “HASTANE ÖNCESİ OBSTETRİK ACİLLER EĞİTİMİ” VERİLDİ.

Şanlıurfa Acil Sağlık Hizmetleri personeli Paramedik Kübra Toprak, tarafından yapılan eğitimde
Sağlık personelinin becerilerini geliştirmek ve ekiplerin acil durumlara hazırlanmalarını sağlamak için yapılan ve 2 gün süren simülasyon eğitiminde katılımcılara “Maternal Mortalite, Maternal Resüsitasyon, Gebelikte Maternal Adaptasyon, Gebelik ve Hipertansif Bozukluklar, Doğum Eyleminin Tanısı ve Evreleri, Anormal Gelişler, Gebelik ve Doğum Sonrasında Görülen Kanamalar, Gebelik ve Doğum Sonrası Dönemde Ateş ve Senkop, Gebelik Dispne ve Göğüs Ağrısı, Gebelik ve Postpartum Dönemde Baş Ağrısı, Hastane Öncesinde Gerçekleşen Doğumların Bildirilmesi, Yenidoğanın İlk Bakımı ve Yenidoğanın Resüsitasyonu” konularında bilgiler verildi. 
Toprak “Anne ölümü, kadının gebeliği sırasında veya gebeliğinin sonlanmasını takiben 42. Gün içerisinde gebeliğin süresi veya yerinden bağımsız olarak gebelikle ilişkili veyahut gebelikle ilişkili olmayan olarak ölmesi durumudur. Doğrudan anne ölümünde direk olarak doğum sonrası görülen kanamalar fetüsle ilgili olan kanamalar, plasentayla ilgili olan kanamalar durumlar direkt olarak anne ölümünden bahsedebiliriz. Fakat daha önceden birkaç rahatsızlığı varsa annenin bunlardan dolayı da anne ölümünden bahsedebiliriz. Anne ölümünün nedenlerinin en başında kanama geliyor. Özellikle doğum sonrası Postpartum kanama anne ölümlerinin en sık görüldüğü yer. Daha sonrasında en çok var olan hastalıklar tetikliyor. Var olan hastalıklarda gebelik durumunu ağırlaştırıyor. Ağırlaştırdığı içinde var olan hastalıklar ikinci sıraya geliyor. Üçüncüsü ise Hipertansif bozukluklar, Eklampsi, preeklampsi tanısı olan bir kadında nöbetlerin (konvülsiyonlar) başlangıcıdır. Preeklampsi, yüksek tansiyon ve idrarda büyük miktarda protein veya diğer organ işlev bozukluğu olan bir gebelik bozukluğudur. Başlangıcı doğumdan önce, doğum sırasında veya doğumdan sonra olabilir. Daha sonrasında enfeksiyon vb. “dedi.

Obstetrik aciller, gebelikte veya doğumda anne ve çocuğun sağlığını tehdit eden gebelikle ilgili durum olduğunu bu tür acil durumların her zaman meydana gelebileceğini hem anne hem de yenidoğan bebek için sınırlı bir zamanda uygun müdahalenin önemli olduğunu ifade ederek “Eğitimdeki asıl amaç hem bilgileri taze tutmak hem de personelimize güvenli bir ortamda, bireysel becerilerini geliştirilip, bilgi ve tutumlarını bütünleştirerek uygulamaları tekrar etme olanağı sağlamaktır”


sağlık, eğitim, peramedik, acil, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri