CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ’İSTİHBARAT TEŞKİLATIMIZI DEVREYE SOKTUK’

 

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Biz Türkiye olarak bu çaÄŸrıyı yapıyoruz. Vakit çok geç olmadan Ä°srail'in nükleer silahları ÅŸüpheye yer bırakmayacak biçimde denetlenmelidir" dedi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Almanya ziyareti dönüÅŸünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Almanya BaÅŸbakanı Olaf Scholz'un davetine icabet ile Almanya seyahatini tamamladıklarını kaydeden ErdoÄŸan, ziyaret çerçevesinde Almanya CumhurbaÅŸkanı Frank-Walter Steinmeier ve Åžansölye Olaf Scholz'la etraflıca görüÅŸmeler yaptıklarını hatırlatarak, heyetlerin de katılımıyla yemekli bir görüÅŸme gerçekleÅŸtiÄŸini dile getirdi.

Türkiye-Almanya iliÅŸkilerini geniÅŸ çerçevede ele aldıklarını belirten ErdoÄŸan, 1960'lı yıllardan bugüne kadar devam eden süreç sonunda Almanya'nın 5 milyona yakın Türk insanının bulunduÄŸu bir ülke haline geldiÄŸini not düÅŸerek, "Åžu anda Almanya ile ikili ticaret hacmimiz 45 milyar doları aÅŸmış durumda. Bu yılsonu itibarıyla 50 milyar dolar hedefini yakalamayı öngörüyoruz. Bu hedefin tutturulması ile birlikte, yeni hedefimiz 60 milyar dolar ticaret hacmine ulaÅŸmak olacak" diye konuÅŸtu.

Halihazırda 8 binden fazla Almanya orijinli ÅŸirketin Türkiye'de faaliyet gösterdiÄŸini aktaran ErdoÄŸan, "Turizm sektörüne baktığımızda, ülkemize gelen ziyaretçi sayısı bakımından Almanya, Rusya ile adeta bir yarış halinde ve ilk sıralarda yer alıyor. GeçtiÄŸimiz yıl 5,6 milyon Alman vatandaşını Türkiye'de ağırladık. Halklarımız arasında da güçlü iliÅŸkiler söz konusu. Sayısı 3,5 milyona yaklaÅŸan Türk toplumu Almanya'nın ekonomik, sosyal, kültürel hayatına ciddi katkılar saÄŸlıyor" dedi.

"Almanya'dan güvenlik alanında daha yakın iÅŸ birliÄŸi beklediÄŸimizi kendilerine anlattık"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ziyaretin köklü iliÅŸkilerde yeni bir sayfa acıkması, ikili ve bölgesel iÅŸ birliÄŸinin geleceÄŸe taşınması açısından büyük önem arz ettiÄŸini vurgulayarak, "GörüÅŸmelerimizde ikili iliÅŸkilerimizin ekonomik, ticari ve insani boyutlarının yanı sıra, güvenlik, savunma sanayii baÅŸta olmak üzere birçok alanı gözden geçirme fırsatı bulduk. Terörle mücadele kararlılığımızı ve Almanya'dan güvenlik alanında daha yakın iÅŸ birliÄŸi beklediÄŸimizi kendilerine anlattık. Muhataplarımızla Avrupa BirliÄŸi'ne üyelik sürecimizin yeniden canlandırılması, vize muafiyeti ve Gümrük BirliÄŸi'nin güncellenmesi yönünde de olumlu geliÅŸmeler beklediÄŸimizi paylaÅŸtık" ifadelerini kullandı.

"Yatırımların artması için gereken desteÄŸi vermeye hazır olduÄŸumuzu dile getirdik"

"Fakat Avrupa BirliÄŸi'nin ülkemize karşı ön yargılı tutumu maalesef sürüyor" diyen ErdoÄŸan, "Son olarak Avrupa Komisyonu'nun '2023 Türkiye' raporunda bir kez daha bunu gördük. DiÄŸer taraftan karşılıklı yatırımların teÅŸviki de gündemimizde yer aldı. Yatırımların artması için gereken desteÄŸi vermeye hazır olduÄŸumuzu dile getirdik. Ä°ÅŸ birliÄŸimiz açısından gelecek vaat eden enerji, çevre, iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi, dijital dönüÅŸüm ve yeni teknolojiler gibi alanlara odaklanılması hususunda fikir birliÄŸi içerisinde olduÄŸumuzu gördük" cümlelerine yer verdi.

"Ukrayna politikasını aynen burada da uyguluyorlar"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, görüÅŸmelerde ağırlıklı olarak 'Gazze' konusunun da yer aldığının altınız çizerek, ÅŸöyle devam etti:
"Bunu zaten basın toplantısında da sizler gördünüz. Bu noktada maalesef Sayın CumhurbaÅŸkanı'nın da, Sayın Åžansölye'nin de takıldıkları nokta ağırlıklı olarak Hamas'ın durumu. Bu konuda 7 Ekim tarihinde Hamas'ın attığı adımdan dolayı iÅŸin failinin Hamas olduÄŸunu düÅŸünüyorlar. 'Siviller öldürüldü, ÅŸöyle oldu, böyle oldu' diyorlar. Biz de aksini kendilerine ifade ettik. Ä°srail'in bir terör devleti olduÄŸunu açık net olarak söyledik. 'Ne yazık ki, Filistin'de 13 bin çocuk, kadın, yaÅŸlı, öldürüldü. Bunları görmüyorsunuz. Bunları bir kenara koyuyorsunuz. Ama Ä°srail tarafındaki 100-200 ölümü, tablonun özeti olarak bize anlatmaya çalışıyorsunuz' dedik. Maalesef tespitlerinde yanlış bir odaklanma var. Ukrayna politikasını aynen burada da uyguluyorlar. Ukrayna'da ne yaptılarsa Ä°srail'de de aynı ÅŸeyleri yapıyorlar. 'Ä°srail haklı' deyip, silahsa silah, paraysa para tüm imkanları sınırsız bir ÅŸekilde buraya aktardıklarını görüyoruz. Hatta Åžansölye basın toplantısında da söyledi. 'Bu bizim görevimiz, Ä°srail'e bu mali destekleri, bu silah desteklerini veriyoruz' dedi. Bunu görüÅŸmemizde de tekrar ederek 'Bu destekleri vermek durumundayız. Ä°srail savunma konumunda' diye konuÅŸtu. Neticede Ä°srail'in yaptığını nefsi müdafaa olarak kabul ediyor, Filistin'in direniÅŸini nefsi müdafaa olarak görmüyorlar. Zaten orada ne kaldı? Gazze halkını kuzeyden güneye sürüklediler. Orada da havadan, denizden, karadan, her taraftan bombalıyorlar. Bölgede Theodor Herzl'dan baÅŸlayıp hala devam eden, o topraklarda Filistinlileri yok etmek ve sıfÄ


kanalurfa ,sondakika ,gündem ,haber ,şanlıurfa ,cumhurbaşkanı ,israil ,savaş ,gazze ,istihbarat ,mit

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

Ä°letiÅŸim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by Ä°mza Bilgi Teknolojileri