GÖBEKLİTEPE FİLM FESTİVALİNDE ÖDÜL GECESİ

Karaköprü Belediyesi ev sahipliği ve ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 2. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivalinin ödül töreni gerçekleştirilerek jürinin farklı kategorilerde seçtiği en iyi filmler ve belgeseller ödüllendirildi.

Karaköprü Belediyesinin kültür ve sanata desteği kapsamında 23-26 Kasım tarihleri arasında ev sahipliğini yaptığı ve bu yıl 2.’si düzenlenen Uluslararası Göbeklitepe Film Festivalinin film ve belgesel gösterimlerinin ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

Necmettin Cevheri Gösteri ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ödül törenine Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de katılım gösterirken ulusal kategoride birinci olan filmin yönetmenine ödülünü takdim etti.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Başkan Metin Baydilli, sanatın ve kültürel faaliyetlerin konuşulduğu bir ülkenin her zaman gelişmeye açık olduğunu dile getirdi.

2. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivalinde uluslararası kategori en iyi film ödülünü ‘Suitcase’ (suitkes) filmi alırken, uluslararası kategori en iyi yönetmen ödülünü ‘For Them that Prey’ (for dem dat prey) filmi aldı.

Uluslararası en iyi senaryo ödülüne ‘Alone Is Better’ (elın is betta) filmi sahip olurken, Ulusal kategoride en iyi film ve en iyi yönetmen ödüllerini ‘Salto MNortale’ (salto nortali) filmiyle Nihat Vuran kazandı.

Ulusal kategoride en iyi senaryo ödülü ise ‘Meryem Ana’ filmiyle yönetmen Mustafa Gürbüz’ün olurken, Klaus Schmidt (kalus simit) Belgesel ödülünü ‘Anadolu’nun Kadim Hikayesi Doğudan Batıya Neolitiğin Serüveni’ belgeseli ile yönetmen Enis Rıza aldı.

 


kanalurfa ,sondakika ,gündem ,haber ,şanlıurfa ,film ,festival ,göbeklitepe ,ödül ,tören

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri