NUMAN KURTULMUŞ ANDOLU MEDYASI’NIN SORULARINI YANITLADI

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin nabzını tutan “Anadolu Soruyor” programının konuğu AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş oldu.

Genel Başkanvekili Kurtulmuş; Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır, Kon TV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy ve Altaş TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Deniz’in sorularını yanıtladı.

“TÜRKİYE MAYIS AYINDA SEÇİME GİDECEK”

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Haziran’da da olsa Mayıs’ta da olsa seçime ramak kaldı. Bazı zorunluluklar dolayısıyla yaz tatili, üniversite sınavı dolayısıyla seçim bir miktar öne alınabilir. Bu bir erken seçim değildir. Bu meclisin feshi kesinlikle değildir. Burada Cumhurbaşkanının meclisi feshi hakkı vardır veya meclisin kendisini fesih hakkı vardır ama bu o değil. Seçimin birazcık öne alınmasıdır. İnşallah Türkiye önümüzdeki Mayıs ayında seçime gidecek. Haziran ayındaki seçim bir miktar öne çekilerek güzel kampanya yapılarak barış ve esenlik içerisinde seçim yapılacak. Türkiye 2023 seçimleriyle birlikte yüz yılının kapılarını açacak. Muhalefete gerek yok, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı bu konuda yeterlidir” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN İKİNCİ KERE SEÇİLMESİ KENDİ HAKKIDIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olması önünde hiçbir engel olmadığının altını çizen Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Maalesef bazı çevreler tarafından kafa bulandırmak için bazı konular açılıyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi içerisinde Cumhurbaşkanımız bir kere seçilmiştir ve ikinci kere seçilme hakkı sistem içerisinde kendi hakkıdır. Daha önce seçildi ama parlamenter sistem içerisinde seçildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi farklı bir sistem. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız ikinci dönem için yine aday olacaktır. AK Parti 3 dönem kuralını yenileme için getirmiş bir parti. Ama bunu gerçekten uygulaması AK Parti’ye ivme kazandıracaktır. 5 dönem milletvekilliği yapmış arkadaşlarımız var. Bunların aday olmaması artık siyasi hayatı bitmiş anlamına gelmiyor, onlardan ve denetimlerinden başka bir şekilde istifade edilebilir” şeklinde konuştu.

 

“TÜRKİYE DÜNYANIN EKONOMİ BAKIMINDAN MODEL ÜLKESİ OLACAK”

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Bu seçim ısrarla iki bakımdan önem kazanıyor. Birincisi 20 yıldır millet tarafından yapılanlar ibra edilecektir. İkincisi ise Türkiye temel meselelerini çözebilmiş ve kendi meselelerini çözebilen bir ülke. Bizim gibi ülkelerde eğer siyasetin bir hedefi, bir amacı, hedefi yoksa günlük hayatın telaşesi içerisinde kaybolur. Bizim en önemli özelliğimiz şudur; biz sadece siyasi parti değil, dava partisiyiz Biz dünyada adaletli bir sistem kurulması için yıllardır mücadele ediyoruz. Türkiye daha kuvvetli bir ülke haline geldi. Yerlileşme sağlandı. Türkiye İHA, SİHA’larını yapan bir ülkedir. Onun dışında bir eko sistem oluşturarak teknoloji sıçraması içerisindedir Türkiye. Tank motorumuz, füzelerimiz, OBÜS’lerimiz bütün bunları koyduğumuzda aynı zamanda Türkiye’nin yüksek teknolojiye sıçramasıdır. Biliyorlar ki Türkiye F-16 ve F35’ten daha iyisini yapacak. Türkiye vesayet sistemini yendiği için bunları yaptı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Türkiye her şeyini kendisi yapıyor. Türkiye’den niye bu kadar rahatsızlar? BAYKAR’ın yaptığı Kızılelma uçağı 40 bin fitin üzerine çıkarak akıllı savaş uçağına öncülük etmektedir. Bunlar görülüyor. Diyorlar ki biz bırakırsak bunlar başlarını alıp gidecekler. Ben iddialı bir şeyini söylüyorum; Türkiye dünyanın ekonomi bakımından model ülkesi olacak” dedi.

 

“TÜRKİYE BAŞKA HİÇBİR KİMSENİN TÜRKİYE’YE DİL UZATMASINA, KENDİ İÇ İŞİNE KARIŞMASINA İZİN VERMEZ”

Genel Başkanvekili Prof. Dr. Kurtulmuş, “Türkiye’nin güçlü büyük Türkiye olarak yoluna devam etmesinden endişe ediyorlar. Türkiye’nin daha ileriye gitmesinden rahatsızlık duyuyorlar. Bunun için önüne geçmeye çalışıyorlar. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ dediği zaman Cumhurbaşkanımız bunun yeni adil, hakkaniyetli bir dünya mümkündür desteğini görünce buna karşı çıkıyorlar. Cumhur İttifakını söküp atarsak; Türkiye 1990’lı yıllardaki ikide bir bozulup yıkılan döneme döner diye düşünüyorlar. Milletimiz bunları görüyor. Türkiye başka hiçbir kimsenin Türkiye’ye dil uzatmasına, kendi iç işine karışmasına izin vermez. Yaparız derseniz bu millet izin vermez. Hadi hodri meydan diyelim. Milletimiz dışarıdan yapılan saldırılara cevabını verir” diye konuştu


anadolu soruyor, ak parti, gündem seçim, gazeteci, haber, numan kurtulmuş

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri