SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İNSANİ YARDIM PLATFORMU, İDLİP’TE YARDIM YAPIYOR

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu yardım gönüllüleri Suriye’nin İdlip kentinde yardımlarını sürdürüyor.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu yardım gönüllüleri Suriye’nin İdlip kentinde yardımlarını sürdürüyor.

Türkiye sınırına sığınan kendi topraklarına mülteci durumuna düşen 4 milyon 500 bin mağdur insana her hafta periyodik şekilde kampta kalanlara yardımlar gönderiliyor.

Türkiye’de yardımseverlerin göndermiş oldukları giyim, gıda kolileri dağıtımı yapıldı. Elektrik ve su olmayan bu çadırlarda yaşam koşulları çok zor şartlarda geçerken, kendi topraklarından sürülüp Türkiye sınırındaki bir alana yerleşenler yaşamlarını sürdürüyor. Çadırlarda yaşayan aileler çok zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.

Türkiye’nin bir çok yerinden gönderilen yardımlar 51 yetim ailenin kaldığı Siyala yetim kampındaki mağdurlara yardım dağıtımı yapıldı.

Dul kadınlar Türkiye’den gelen terzi makinalarıyla dikim yapıp kendi olanaklarıyla ayakta kalmaya çalışıyorlar.

Sadece gıda yardımı değil, meslek edindirmede de Türkiye’deki yardımseverlerin göndermiş olduğu kumaş ve terzi makinaları kullanan aileler ya gönüllerine teşekkür ettiler.

 


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri