ÇOCUKLAR OKUL GEZİLERİYLE UZAY BİLİMİ VE TEKNOLOJİYİ KEŞFEDİYOR

 

Karaköprü Belediyesinin Şanlıurfa’ya bir ilk olarak kazandırdığı Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi, okul gezilerinde çocukları yeni nesil yazılım teknolojisi ile ilgili keşfe çıkarıyor.

Yaptığı projelerle örnek olan Karaköprü Belediyesinin bir ilk olarak Şanlıurfa’ya kazandırdığı Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi vatandaşları uzay bilimleri ve teknolojiyle buluşturuyor. Özellikle okullarla yapılan iş birliği sonucu gerçekleştirilen gezilerle öğrenciler bilim merkezinde misafir edilip temel bilimsel bilgilerle dolu yolculuğa çıkarılıyor.

Yapılan gezilerde çocuklar uzay bilimleri, havacılık tarihi, önemli bilim insanları ve yeni nesil yazılım teknolojileri ile ilgili temel bilgileri öğrenip maket ve çeşitli konsol oyunlarıyla bilgilerini pekiştiriyorlar.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa’da gençlerin uzay bilimleri ve yeni nesil teknolojiyle tanışması için güzel bir bilim merkezi kazandırdıklarını ifade ederken, açıldığı günden beri gerek eğitim kurumlarının gerekse bireysel olarak vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu dile getirdi.

 

 


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa #karaköprübelediyesi #metinbaydilli

Yorumlar

Yorum Yap

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri