HALİLİYE’DE ÇÖLYAKLILAR EKMEKSİZ KALMIYOR

Haliliye Belediyesi, sosyal yardım faaliyetleri kapsamında günlük olarak PKU’lu ve çölyaklı vatandaşlara yönelik glutensiz ekmek üretimini sürdürüyor. Glutensiz Ekmek Fırınından günlük olarak çıkan ekmekler, vatandaşlara dağıtılıyor.
Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla her alanda vatandaşları yanında olan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, “Dayanışmanın ve Paylaşmanın Kalbi” sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal desteğini sürdüren Haliliye Belediyesi, bin 884 çölyak ve 148 PKU’lu vatandaşı yalnız bırakmıyor.
Vatandaşlara periyodik olarak verilen glutensiz gıda kolileri ile destek olan Haliliye Belediyesi, Ahmet Yesevi Sosyal Yardım Kompleksinde yer alan fırında ise glutensiz ekmek üretiyor. Şanlıurfa genelindeki çölyak ve PKU’lu tüm vatandaşların ücretsiz olarak faydalandığı Glutensiz Ekmek Fırınına kayıt yaptıran vatandaşlar, Haliliye Belediyesi tarafından kendilerine verilen kartla, aylık 30 adet ekmeği ücretsiz olarak teslim alıyor. Hijyen standartlarının en yüksek seviyede tutulduğu fırından çölyaklı ve PKU’lu vatandaşlar için yıllık yaklaşık 650 bin adet ekmek üretiliyor.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada çölyak ve PKU’lu vatandaşların verilen hizmetten faydalanmak ve detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların, bizzat başvuru yapmaları gerektiği kaydedildi.


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa #haliliye belediyesi #mehmet canpolat

Yorumlar

Yorum Yap

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri