HALİLİYE’DE MİLLETEVLERİ VE HANIMLAR KONAĞI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile Haliliye’ye kazandırılan Milletevleri ve Hanımlar Konağı, kadınların meslek öğrenip, keyifli zaman geçirdiği adresler oluyor. Kadınlara aile ekonomilerine katkı sunabilecekleri kursların yer aldığı merkezlerdeki, spor salonları da yoğun ilgi görüyor.

Haliliye Belediyesi, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıklarını sürdürüyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2 adet Hanımlar Konağı ve Milletevleri kadınların hizmetine sunuldu. Meslek edindirme ve hobi kurslarının yer aldığı Milletevlerinde; dikiş nakış, el sanatları, kuaför, okuma yazma ve Kur-an’ı Kerim kursları veriliyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda usta öğreticiler tarafından kursiyerler, teorik ve uygulamalı eğitimler alıyor. Bu kurslar ile meslek öğrenen kadınlar hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor hem de verimli vakit geçiriyor. Uygulamalı eğitim alan kadınlar kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olmaları halinde ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikanın sahibi oluyor.
Millet evlerindeki kurslara çocuklarıyla katılan annelere ise büyük kolaylık sağlanıyor. Kurs esnasında çocuklarını kreşe bırakmanın rahatlığını yaşayan annelerin çocukları da, yaşıtlarıyla hem eğleniyor hem de eğlenceli zaman geçiriyor. 

KADINLAR, HANIMLAR KONAĞINI ÇOK SEVDİ  
Kadınlara yönelik kurslarla meslek öğrenmeleri ve aile ekonomisine katkı sunmaları hedeflenirken, Başkan Mehmet Canpolat’ın kazandırdığı 2 adet Hanımlar Konağı ile kadınlar Haliliye’de değer kazanıyor. İpekyol Mahallesi ve Osmangazi Mahallesinde hizmete sunulan Hanımlar Konağı ile bölgedeki kadınlara vakit geçirebilecekleri bir ortam sunuluyor. Osmangazi Hanımlar Konağında sunulan dikiş-nakış atölyesi, ahşap boyama atölyesi ve trikotaj kurslarından usta öğreticiler eşliğinde eğitim alan kursiyerler, el emeklerini sergiliyor. 
Aldıkları eğitimlerle hem meslek öğrenen hem de kullanılmayan ürünlerini burada değerlendiren kadınlar, hoş vakit geçiriyor. Bu kursların yanı sıra spor hocası eşliğinde sunulan fitness salonunda spor yapan kursiyerlere, sağlıklı yaşamın ipuçları öğretiliyor. 
Hanımlar Konağının iki şubesinde de düzenli olarak spor yapan kadınlar, kendilerine sunulan bu imkanlardan dolayı Haliliye Belediyesine ve Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyor.


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa #haliliye belediyesi #mehmet canpolat

Yorumlar

Yorum Yap

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri