KARAKÖPRÜ’DE JEOFİZİK ÇALIŞMALARLA SAĞLAM ZEMİNLER BELİRLENİYOR

Karaköprü Belediyesi konutların yapıldığı zeminleri sağlamlığını test etmek için jeofizik araştırmaları gerçekleştirirken, 2020 yılından beri bu uygulamayı sürdürerek Şanlıurfa’da ilk jeofizik saha kontrolü yapan belediye olma özelliği taşıyor

Karaköprü Belediyesi ilçenin gözde konutlaşma alanı olması nedeniyle depreme dayanıklı ve sağlam konutların inşa edilmesi için zemin etüdü ve kontrol çalışmaları gerçekleştiriyor. 2020 yılında başlatılan uygulama ile konutlaşma sahalarında inşaat öncesi jeofizik mühendisleri tarafından gerçekleştirilen jeofizik araştırmalarıyla zeminin su seviyesi, zemin katmanları, sıvılaşma potansiyeli ve dolgu alanları belirleniyor.

Karaköprü Belediyesi Jeofizik Saha Kontrolörü Jeofizik Mühendisi Oğuzhan Çetinkaya, Şanlıurfa’da ilk kez Jeofizik Mühendisi istihdam eden ve jeofizik çalışmalarıyla zemin kontrolü yapan belediyenin Karaköprü Belediyesi olduğuna dikkat çekerek bu konuda duyarlı davranan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür etti.

Jeofizik Mühendisi Çetinkaya şu ifadeleri kullandı:

“İlçemizde konutlaşma alanlarında sismik, mikrotremör ölçümleri ve çeşitli jeofizik ölçümlerle zeminin dinamik özelliklerini, tabaka geçişlerini, dolgu alanlarını bulabiliyoruz. Yapay depremlerle titreşim vererek zeminin elastik özelliklerini tespit edip gerekli ölçümleri gerçekleştiriyoruz.

Maalesef 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından jeofizik çalışmaların, etüt fizik raporlarının ne kadar öneli olduğu anlaşıldı. Karaköprü Belediyesi olarak bu çalışmalara 6 Şubat depremlerinden sonra başlamadık 2020 yılından beri jeofizik saha kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz. Şanlıurfa’da jeofizik çalışmaları ilk olarak gerçekleştiren, bu hassasiyeti gösteren ilk belediyenin Karaköprü Belediyesi olduğunu söyleyebiliriz.

Şu ana kadar 830 adet parselimizde jeofizik saha çalışmalarımız oldu. İnşaat yapılacak zeminin sağlamlığı bizim için çok önemlidir ve bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken azami derecede dikkat gösterip raporumuzu bu şekilde ortaya koyuyoruz. Bu anlamda jeofizik çalışmalarına önem veren ve Jeofizik Mühendisi istihdamı ile örnek olan Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli’ye teşekkür ediyorum.”

Karaköprü Belediyesi, deprem yönetmeliğine uygun sağlam zeminlerde konut inşası için konutlaşma alanlarında jeofizik etüt çalışmalarını sistematik olarak sürdürecek.


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa #karaköprü belediyesi #metin baydilli

Yorumlar

Yorum Yap

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri