Cumhurbaşkanı tarih verdi: Putin ve Zelenskiy ile görüşeceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tahıl krizini çözmek amacıyla pazar günü Putin'le görüşmem olacak. Aynı şekilde Sayın Zelenskiy'le görüşmem olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Teröristlerle verdiğimiz mücadelede bize kalkıp kimse hesap soramaz. Sınırlarımızın güvenliği için başlattığımız harekatları kimseden destek alamasak da yürütecek ve sonuçlandıracak güce imkana kararlılığa sahip olduğumuzu herkese gösterdik” dedi. Amerika Birleşik Devletlerine F16 tepkisi de gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz parasını verdiğimiz halde F16 meselesini sizle hala çözemedik” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6. TRT World Forum'da enerji krizinden küresel göç krizine, gıda güvenliğinden İslamofobiye kadar pek çok konunun masaya yatırılacağı 6. TRT World Forum'un açılış konuşmasını yaptı.

TRT'nin hem yayınları ve yapımları hem de bu tür platformları vasıtasıyla uluslararası iletişim mecralarında kalıcı izler bırakan milli yayıncılık kuruluşu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz, bölgemiz ve tüm dünya için önemli kazanımlar sağlayan TRT World Forum'un başarı çıtasını her yıl daha yukarı taşıdığına inanıyorum. Ülkemiz içinden ve dışından gelerek birikimleri ile forumun içeriğini zenginleştiren tüm bilim, medya ve siyaset insanlarına şahsım milletim adına teşekkür ediyorum. Son yıllarda her alanda olduğu gibi yayıncılık konusunda da çok ciddi mesafe aldık. Bilhassa TRT'nin insani değerleri koruma yaşatma ve yüceltme eksenli içerikleri yurt içindeki ve dışında giderek daha fazla beğeni topluyoruz. Televizyon seyircilerinin en çok rağbet gösterdiği ilgiyle takip ettiği programların başında artık TRT'nin yapımları geliyor” dedi.

Artık hiç kimsenin dünyanın herhangi bir yerindeki sorunu görmezden gelme, çözümüne katkı sunmaktan imtina etme veya katkısını erteleme lüksü olmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan;

"İnsanlığın ortak geleceğini selameti için herkes elini taşın altına koymak mecburiyetindedir. Biz bu anlayışla bölgesel ve küresel meselelerde üzerimize düşen sorumluluğumuzu samimi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Kovid 19 sürecinde kendi vatandaşlarımıza en iyi hizmetleri sunarken salgın ile küresel mücadele çabalarına da güçlü destek verdik. Maske, tıbbı donanım ve aşı gibi kritik her türlü malzemeyi dostlarımızla paylaştık. Salgın sürecinde sürecinde ortaya çıkan manzara insanlık için hiç de umut verici olmamıştır. Bu dönemde yaşanan trajediler küresel sağlık mimarisindeki sorunların çözümü için fırsat olarak görülmelidir. Rusya - Ukrayna savaşı yol açtığı ağır can kayıplarının yanında bölge ve dünya için çok ciddi insani, ekonomik ve politik maliyetler oluşturdu. Krizin en başından itibaren savaşın kazananı, barışın ise kaybedeni olmaz. Bu ilkeyle yoğun bir diplomasi trafiği yürüttük. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde savunurken Rusya'ya yönelik akıl dışı politikalarla bölgedeki ateşin körüklenmesine de karşı çıktık. Şahsımın Rusya ve Ukrayna liderleri ile birlikte yaptığı görüşmelerde gerek ilgili kurumlarımızın temasları ile dünyaya örnek teşkil edecek bir barış diplomasisine imza attık" ifadelerini kullandı.

"Bu krizi çözmek amacıyla pazar günü Sayın Putin'le görüşmem olacak"

İstanbul süreci sahadaki gelişmelerle sekteye uğramış gibi görünse de halen karıcı barış için en ideal müzakare zemini olma zeminini koruyor. Rusya ile Ukrayna


cumhurbaskanı-erdogan-putın-zelensky

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri