KURUM: 2 AY İÇERİSİNDE 11 İLİMİZDE 309 BİN KONUTUMUZUN YAPIM SÜRECİNİ BAŞLATMIŞ OLACAĞIZ 07 Mart 2023

Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanı Murat Kurum, Malatya’da yapımına baÅŸlanan ve devam eden proje alanlarına yönelik Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde Koordinasyon Toplantısına katıldı. Bakan Kurum, “Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliÄŸi kapsamında da afet konutlarını yapma sürecini baÅŸlattık, ilk kazmalarımızı ellerimizle vurduk. Deprem bölgesini ihya edene kadar burada olacağız, vatandaşımızla el ele olacağız. Gaziantep, KahramanmaraÅŸ, Adıyaman Osmaniye ve Kilis'imizde 5 ilimizde hasar tespit çalışmalarını bugün itibariyle tamamlamış durumdayız. Ä°nÅŸallah bir kaç gün içerisinde 6 ilimizde de hasar tespit çalışmalarını tamamlamış olacağız. 21 Åžubat'ta baÅŸladığımız yapım seferberliÄŸine 9 Mart'a kadar toplamda 27 bin 849 konutumuzun yapımını baÅŸlatmış olacağız, 85 milyon vatandaşımız tek yürek bir ve beraber olacağız ve hep birlikte bu süreci atlatacağız. 2 ay içerisinde 11 ilimizde 244 bin 343 konutumuzu, 50 bin civarında köy konutumuzla birlikte 309 bin konutumuzun yapım sürecini baÅŸlatmış olacağız. Ellerimizi depremzede kardeÅŸlerimizin elinden hiçbir zaman çekmeyeceÄŸiz. El birliÄŸiyle Malatya'mızı, tüm ÅŸehirlerimizi yeniden kalkındıracağız.” dedi. Bakan Kurum, 24 Ocak 2020 depremi sonrasında söz verdiklerini hatırlatarak, “Hamdolsun sözümüzü tuttuk, Malatyalı afetzede kardeÅŸlerimiz için 8 bin 246 konutumuzu bitirdik ve bugün baktığınızda, burada milletimiz huzur içerisinde yaşıyor.” diye konuÅŸtu.

 

Bakan Murat Kurum, 6 Åžubat felaketinden büyük ölçüde etkilenen 11 il arasında bulunan Malatya’da yapımına baÅŸlanan ve devam eden proje alanlarına yönelik Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde Koordinasyon Toplantısı gerçekleÅŸtirdi. Toplantıya Valiler, Malatya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı, milletvekilleri,  STK’lar, iÅŸ adamları, kanaat önderleri, muhtarlar ve vatandaÅŸlar katıldı.

Bakan Murat Kurum, devletin bütün gücü ve imkânlarını seferber ederek bir ayı geride bıraktıkları karanlık gece olan depremin yıkıcı etkisini silmeye çalıştıklarını söyledi. Depreme maruz kalan diÄŸer illerde olduÄŸu gibi Malatya’da da çalışmaların büyük bir seferberlik anlayışıyla aralıksız devam ettiÄŸini, konutların inÅŸa edileceÄŸi yerleri de belirlediklerini ifade etti.

“Malatyalı kardeÅŸlerimizin acısını paylaÅŸmak ve kardeÅŸlerimizin yarasını sarmak için buradayız”

Malatyalı kardeÅŸlerimizin acısını paylaÅŸmak ve kardeÅŸlerimizin yarasını sarmak için buradayız diyen Bakan Kurum, “718 mahallemizdeki zarar gören her bir taşı yerine koymak onarmak ve yeni konutlarımızı da Malatya'mıza kazandırmak için buradayız. Tabii ‘asrın felaketi’ depremler 11 ilimizde büyük zararlara sebebiyet verdi ve 85 milyon vatandaşımızın yüreÄŸinde de derin bir ÅŸekilde hissedildi. Ä°lk andan itibaren de tüm vatandaÅŸlarımız hep birlikte deprem bölgelerine akın ettik. Bir seferberlik ruhuyla, anlayışıyla herkes deprem bölgesindeki 11 ilimiz için yapılması gerekenler çerçevesinde uÄŸraÅŸ verdiler. Aziz milletimizin her bir ferdi bu acıyı en derin bir ÅŸekilde yüreÄŸinde hissetti ve bugün itibariyle baktığımızda bir ayı geride bıraktığımız o karanlık gecenin izlerini silmek için de hep birlikte bu mücadeleyi veriyoruz.”  dedi.

“Deprem bölgesini ihya edene kadar burada olacağız, vatandaşımızla el ele olacağız”

Devletin bütün, gücünü tüm imkânlarını ilk andan itibaren deprem bölgesine sevk ettiklerini vurgulayan Bakan Kurum, “Biz ilk andan itibaren yaÅŸadığımız acıları bir nebze olsun dindirebilmenin, vatandaÅŸlarımıza yardım edebilmenin gayreti içerisindeyiz ve bu anlayışla çalışacağız. Bu anlayışla deprem bölgesini ihya edene kadar burada olacağız, vatandaşımızla el ele olacağız.” dedi.  

“Biz seferberlik anlayışımızla çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyor ve 85 milyon vatandaşımız tek yürek bir ve beraber olacağız ve inÅŸallah hep birlikte bu süreci atlatacağız”

Bakan Kurum, diÄŸer 10 ilde olduÄŸu gibi depremin en yıkıcı etkisine maruz kalan illerinden biri olan Malatya’da olduklarını belirterek, “Malatya'mız ilk depremden sonra vatandaÅŸlarımızın dışarı çıkması sebebiyle vefatın az olduÄŸu, ancak yoÄŸun yıkımın yaÅŸandığı illerimizden bir tanesi. Dolayısıyla KahramanmaraÅŸ Pazarcık merkezli depremde en yoÄŸun hasar gören illerimizden bir tanesi. Ve inÅŸallah biz seferberlik anlayışımızla çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyor ve 85 milyon vatandaşımız tek yürek bir ve beraber olacağız ve inÅŸallah hep birlikte bu süreci atlatacağız. Tabii geçici barınma ve hasar tespit çalışmaları noktasında da depremin ardından arama-kurtarmam çalışmalarına müteakip TOKÄ°’mizle, Emlak Konut‘umuzda, sivil toplum örgütlerimizle, özel sektörümüzle birlikte AFAD’ımızın koordinasyonunda çadır kent kurulumundan sonra geçici barınma alanları için konteyner kentler, çelik yapılar, yine prefabrik yapılardan vatandaÅŸlarımızın geçici barınma alanlarÄ


sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

Ä°letiÅŸim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by Ä°mza Bilgi Teknolojileri