BU KADARINA DA PES, BİNANIN KİRİŞLERİNİ TOPRAKLA DOLDURDULAR

Kocaeli'de 23 daireli 8 katlı yapılan binanın usule aykırı yapıldığını iddia eden inşaat kalfası Sadık Şengül, "Kirişlere toprak dolgusu yapıldı. Kirişlerin ve kolonların içine toprak doldu. Betonla kiriş arasında bir bağlantı yok. Yüzde yüz taşıyıcı olan kiriş toprakla doldurulduğu için gücü yüzde 20 düştü. Binanın yıkılması için depremin gelmesine gerek yok'' dedi.

 kiriş arasında bir bağlantı yok. Frize örnek vermek gerekirse birinci katı atınca demirler yukarıya doğru çıkar. İkinci katın kolanları birinci katın demirleriyle geçirmeli olur. 4 kolonda friz yok. Yüzde yüz taşıyıcı olan kiriş toprakla doldurulduğu için gücü yüzde 20 düştü. 23 daireli 8 katlı bina yapılacak. Bu çok tehlikeli bir şeydir. Toprağı temizlemek için müteahhide vidanjör getirmesini söyledim ancak 2 bin TL parası gitmesin diye getirmedi. Yapı denetim, mimar ve müteahhitlere durumu anlatmama rağmen bana geri dönüş yapılmadı" şeklinde konuştu.

"Binanın yıkılması için depremin gelmesine gerek yok"

Binanın yapınma 3 ay önce başladıklarını ifade eden Sadık Şengül, "Deprem olunca vicdanım tamamıyla rahatsız oldu. Gereken yerlere şikayette bulundum. Binanın yıkılması için depremin gelmesine gerek yok. Binaların dışındaki süsler kandırmadan başka bir şey değil, içleri çürük. Deprem olmasına gerek yok, şiddetli rüzgar binayı yıkar çünkü kolon yok, binayı taşıyan kirişler yok. Toprak çıkarılıp temizlenseydi en fazla 3 metreküp betondu. Pompa geldi arızalandı. Sonra küçük bir pompa getirdiler. Uçlara pompa yetişmeyince betonu sulandırdılar. Betona su katamazsın. C4 betonu sulandırılırsa dayanaklığı C1'e düşer, beton ölür. Uyarmama rağmen beni dinlemedikleri için yanımda çalışan kişilerle toparlanıp gidiyoruz" ifadelerini kullandı.


sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri