ŞANLIURFA’DA BEKLENEN İÇME SUYU AÇIKLAMASI GELDİ

 

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin ardından  içme suyu sorunu yaşanan  kentte  ilgili kurum ŞUSKİ  açıklama yaparak şebeke  suyunu  içme suyu olarak kullanılabilecek seviyeye ulaştığını duyurdu.

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü beklenen açıklamayı yaptı. Musluklardan akan suyun içme suyu seviyesinde olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Laboratuvarlarının ve kurumumuzun uluslararası akredite laboratuvarının yaptığı analiz sonuçlarına göre 20 Mart 2023 tarihinden günümüze kadar merkez içme suyu arıtma tesisinden temin edilen suyun kesintisiz olarak içme suyu standartlarına uygun olarak arz edildiği tespit edilmiştir.

Ayrıca merkez on dört (14) ana içme suyu depomuzdan çıkan suların ve merkez üç ilçe şebekemizden arz edilen suların genelinin temiz olduğu ve 'İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik' şartlarını sağladığı ve içme suyu olarak kullanılabilecek seviyede olduğu tespit edilmiştir."


sondakika, gündem, haber, urfa, sel, İÇME SUYU, SUŞKİ

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri