EYT DE MERAK EDİLENLER

Milyonların heyecanla beklediği EYT düzenlemesinde detaylar belli oldu. Konuyla ilgili tüm kafa karışıklıkları giderildi. Peki EYT'de SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı var mı? EYT'li olup çalışmaya devam edenler ne yapacak? İlk maaş ne zaman ödenecek? İşte EYT ile ilgili tüm merak edilenler.

 

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT kapsamına giriyor. Bu tarihten sonra hizmet başlangıcı olanlar ise düzenlemeden yararlanamayacak.

1999 öncesi işe girişi olanlardan kadınlar için 5 bin prim günü ve 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için 5 bin prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor.

Erdoğan`ın açıklamasına göre, emelilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak.

aş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenleme, eski sistemdeki SSK, Bağ-KUR, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli.

Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlanacak.

Kıdem tazminatları için işverenlere yönelik KGF destekli kredi paketi devreye alınacak.

Öte yandan Milliyet yazarı Cem Kılıç ilk maaşın ne zaman ödeneceği sorusuna cevap verdi. Kılıç açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "EYT ile gelen emekli normal emeklilik koşullarından hiçbir farkı yok. EYT yeni bir aylık bağlama sistemi getirmiyor. Bu bağlamda kişinin emekli aylığını belirleyecek olan prim günleri ve üzerinden prim yatırılan kazançlarıdır. Bu kazançların seviyesi emekli aylığını tespit eden temel unsur olacaktır. Emekli aylığı belirleme yöntemi tektir. Yeni bir hesaplama formülü geliştirilmiyor. En düşük emekli aylığının ne olacağı ocak ayında belli olacak. Taban aylık yükselirse yeni emekli olacaklar da bunda etkilenecektir.


EYT DE MERAK EDİLENLER

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri