HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN SENDİKA ÜYELERİ MEMUR MAAŞLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Hürriyetçi Eğitim- Sen şube başkanı Ömer Özyavuz memur maaşları ile ilgili şu ifadelere yer verd; "Ülkemizde son bir yıl içerisinde, iktidarın ekonomi politikalarından kaynaklı fiyat dalgalanmaları ve ekonomik hareketler % 170 oranında  zamlara sebep olmuş, alım gücü oldukça düşmüş, memurlar hızla fakirleşmiştir. Memurun artık ülkenin alt gelir grubuna  dahil olduğunu bizzat Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kabul etmiş ve "Asgari ücretliye de memura da emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir" cümlesini gözlerimizin içine bakarak, bizlere acıyarak söylemiştir. Bakanın, kamu çalışanlarının ekonomik çıkmazda olduğunu itiraf  eden bu söylemleri  doğrudur. Ülkedeki gerçek enflasyonla kamu çalışanlarının alım gücünün ne kadar düştüğü açıktır. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam sürmek  için çalışanların yeterli ücreti alarak çalışmaları bir haktır ve ay sonunu getiremeyen, kirasını ödeyemeyen, faturalarını ödemekte zorlanan bir kamu çalışanının mesleğini sağlıklı şekilde yapabilmesi mümkün değildir. Tüm çalışanların maaşlarının  yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasına ilişkin düzenlemeler acilen yapılmalıdır.

2022 yılında asgari ücret ve kamu çalışanlarına yapılan zamlarla memurların maaşları ile asgari ücretli maaşları eşitlenmiştir. Açlık sınırına yakın bir gelire sahip olan memurların, maaşlarına yoksulluk sınırının üzerinde zam yapılması  zorunluluktur. Günlük gelen piyasa zamları ortada iken 2023 yılı Ocak ayı için memur aylıklarına toplu sözleşmeden kaynaklı % 8 ve TÜİK'in açıkladığı enflasyona göre enflasyon farkı kadar artış yapılması memurların alım gücüne katkı sunmaz bu nedenle insani bir zam oranı mecburidir. En düşük memur maaşı yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır.

Ayrıca memurlar gelir vergisi kıskacındadır.  Memur maaşlarındaki gelir vergisi % 15’e sabitlenmelidir. Zaten açlık sınırında maaş alan kamu çalışanının %27 oranında gelir vergisi ödemesi kaşıkla verilen zammın vergi kepçesiyle geri alınmasıdır.  İş veren patronlara her türlü vergi affı ve indirimini uygularken, ülkenin vergi yükünün memurun sırtına bindirilmesini kabul etmiyoruz ve uyarıyoruz vergi dilimi adaletsizliğine derhal son verilmelidir.

İş veren komediye dönen 3600 ek gösterge düzenlemesini öncelikli olarak gözden geçirmelidir. İş veren, sarı sendikalarla % 2 sendikal baraj garabetine harcadığı zamandan daha fazlasını kamu çalışanlarının problemlerine ayırmalıdır. İş veren ve sarı sendikaların önceliği siyaseti dizayn etmek ve kendileri dışında ki sendikalara hile kurgulamak değildir. 1. Dereceden emekli olabilecek tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge düzenlemesi muhakkak yapılmalıdır.

Sosyal devlet ilkesi gereği, tüm  çalışanlara giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı, aile yardımı ve bir paket çocuk bezi dahi alınamayan çocuk yardımı tutarları iyileştirilmelidir.

Görünen köy kılavuz istemez . TÜİK’in açıkladığı enflasyonla çarşıda pazarda ki enflasyonun yakından uzaktan alakası yoktur. Altı ayda bir yapılan zam ve enflasyon farkı ödemeleri birinci ayında erimektedir. Bu nedenle enflasyon farkı çalışanlara aylık olarak ödenmelidir.

Bir yıldır bizim söylemekten usandığımız, eğitim çalışanlarının gayet açık talepleri bir an önce hayata geçirilmelidir. Bir kez daha  hatırlatırız ki;

1. Yoksulluk sınırı üzerinde maaş tüm kamu çalışanlarının hakkıdır.

2.Ek ders ücretleri 2023 yılı ocak ayında %100 oranında artırılmalıdır. Ayrıca ders saatleri dışında yapılan her türlü kurs için ödenen ücretler de iki katına çıkarılmalıdır.  Destekleme ve yetiştirme kursları tüm branşlarda ve tüm okul türlerinde açılmalıdır. Eşit işe eşit ücret sadece lafta bir icraat ve söylem olmaktan kurtarılmalıdır.

3. Öğretmenlik Meslek Kanunu bir an önce TBMM gündemine alınmalı ve mesleğimizin Öğretmenlik onuruna yakışır düzenlemeler yapılmalıdır. Kariyer Basamakları sınavından vazgeçilerek tüm öğretmenleri kapsayan kıdeme göre yeni bir düzenleme yapılmalıdır.

4. Kariyer Basamakları sınavı sadece 10 yılını doldurmuş öğretmenler için küçük bir artışı sağlamıştır. Mesleğinin ilk 9 yılında olan öğretmenler sefalete mahkum edilmiştir.

5.Şube müdürleri ve müfettişlerin ekonomik kayıpları kariyer basamakları uygulaması ile daha da vahim


haber,hurriyetciegitimsen

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri