CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eğer binanız depreme dayanaklı değilse, sel veya heyelan tehdidi altındaysa hiç vakit kaybetmeden dönüşüm sürecini başlatın. Mülk sahiplerinin desteğiyle şehirlerimizi afetlere karşı daha dirençli hale getireceğimize inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Çevre Haftası münasebetiyle canlı bağlantı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden 9 millet bahçesinin açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmete sunulan Adıyaman Millet Bahçesi'nin 505 bin metrekare, Giresun Bulancak Millet Bahçesi'nin 28 bin metrekare, Düzce Cumayeri Millet Bahçesi'nin 72 bin metrekare, Bursa Harmancık Millet Bahçesi'nin 40 bin metrekare, Bolu Gerede Millet Bahçesi'nin 295 bin metrekare, Afyonkarahisar Şuhut Millet Bahçesi'nin 125 bin metrekare, Adana Aladağ Millet Bahçesi'nin 200 bin metrekare, Sivas Şarkışla Millet Bahçesi'nin 150 bin metrekare, Erzincan Tercan ilçesi Camii Şerif Millet Bahçesi'nin 52 bin metrekare olmak üzere toplam 1 milyon 466 bin metrekare büyüklüğe sahip olduğunu belirtti.

Millet bahçelerinin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, her bir millet bahçesinin sundukları imkanlarla göz kamaştıran projeler olduğunu söyledi. Erdoğan, millet bahçeleriyle şehirlere insanların nefes alabileceği yeşil alan kazandırmakla kalmadıklarını, çocuklardan yaşlılara, gençlerden yaşlılara kadar farklı toplum kesimlerinin sosyal ihtiyaçlarını da karşıladıklarını kaydetti. Şehir hayatının karmaşasından kurtulan vatandaşların ruhlarını burada dinlendirdiklerini ifade eden Erdoğan, “Çocuklar burada sosyalleşiyor, gençler burada buluşuyor. Her yaş grubundan insanımız burada spor ve egzersiz yaparak sağlıklı bir hayat sürme imkanına kavuşuyor. Pek çok kültür sanat etkinliğinin de düzenlendiği Millet bahçelerimiz bu yönleriyle büyük bir boşluğu doldurmaktadır” diye konuştu.

Her millet bahçesi ile sosyal, ekonomik ve kültürel değere sahip cazibe merkezleri oluşturulduğunu belirten Erdoğan, millet bahçelerinin tamamının afetlerde toplanma alanları olarak hizmet verdiğini aktardı. 6 Şubat depreminde toplanma alanlarının öneminin daha iyi kavrandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevre ve şehircilikte atılan her adımın, hayata geçirilen her projenin çok ciddi faydalarının görüldüğünü belirtti.

“Hedefimizi 81 milyon metrekareden 100 milyon metrekareye çıkardık”

Cumhuriyetin 100. yılında 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefinin ehemmiyetinin de anlaşıldığını belirten Erdoğan, “Milletimize sözümüzü tutmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her işte olduğu gibi millet bahçelerinde de kendimizle yarışıyoruz. Hedefimizi 81 milyon metrekareden 100 milyon metrekareye çıkardık. Millet bahçesi sayımızı da 500 olarak güncelledik. Şimdiye kadar toplam 21 buçuk milyon metrekare büyüklüğündeki 189 millet bahçemizi hizmete aldık. Halihazırda 27 buçuk milyon metrekare büyüklüğündeki 137 millet bahçemizin yapımı devam ediyor. Bu alandaki vizyon projemiz Atatürk Havalimanı'na yapmakta olduğumuz 7.7 milyon metrekare büyüklüğe sahip millet bahçemizdir. İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi tüm etaplarıyla hizmete girdiğinde dünyanın en gözde şehir parkları arasında yerini alacaktır. Çevre, Şehircilik Bakanımız Murat Kurum beye şu ana kadar yaptığı gayretler sebebi ile özellikle teşekkür ediyorum. Halef selef olarak şimdi de Mehmet Bey ile bu süreci inşallah en güçlü şekilde devam ettireceğiz” açıklamasını yaptı.

Geçen ay düzenlenen TEKNOFEST'i 2 buçuk milyonu aşkın ziyaretçinin katılımı ile İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Ardından 1.7 milyon insanımızın iştirak ettiği Büyük İstanbul Mitingimizi de burada yaptık. Her ne kadar birileri seçim sürecinde burayı yabancı şirketlere peşkeş çekme niyetlerini ifade etseler de milletimiz 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta sandığa yansıttığı iradesi ile tüm bu niyetleri kursaklarda bırakmıştır. Şimdi biz de sandıkta tecelli eden bu güçlü iradeden aldığımız cesaretle çalışmalarımızı daha da hızlandırıyoruz. İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ile ülkemiz genelindeki 500 millet bahçemizin tamamını bitirdiğimizde 81 vilayetimizin çehresinin de değişeceğine inanıyorum. Türkiye'nin bu muhteşem eserlerle buluşmasını sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza, TOKİ'mize, yüklenici firmalara, mühendisinden mimarına, işçisine herkese şükranlarımı sunuyorum Bizim dünya görüşümüzün özünde tabiatı ve kâinatı bir emanet olarak görmek vardır. Uçsuz bucaksız güzellikleri ile gökyüzü, bize emanettir. İçinde milyarlarca canlıyı yaşatan denizler bize emanettir. Yetiştirdiği türlü nebatatla toprak bize emanettir. Hayatımızı idame ettiren hava bize emanettir. Gözümüzün gördüğü veya görmediği her şey bizlere emanettir” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri