ERDOĞAN: ’SAMİMİYSENİZ, YENİ YASAMA YILINDA BAŞÖRTÜSÜNÜ ANAYASA İLE TEMİNAT ALTINA ALALIM’’

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer dürüstseniz, samimiyseniz yeni yasama döneminde başörtüsü meselesini anayasayla teminat altına alalım. Ama dürüst olmazsanız sadece grup toplantısı salonunda değil, 780 bin kilometrekarelik vatan toprağında sizi milletimize bangır bangır anlatacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. 28. Dönemin ilk grup toplantısının hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan, vekillere çalışmalarında başarılar diledi.

Milletvekillerinin yeni görevlerinin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "27 Dönem meclis çatısı altında çalışan tüm arkadaşlarıma bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Hayatını kaybeden milletvekillerimizi rahmetle yad ediyorum. Daha fazla çalışarak, daha fazla hizmet üreterek bu kardeşlerimizin hatıralarını yaşatacağız. 14 ve 28 Mayıs seçimlerini her anı hafızalara kazınan muhteşem bir zaferle tamamlamanın mutluluğu içindeyiz" dedi.

Seçim çalışmalarında görev alanlara teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Grubumuzun ilk toplantısı vesilesiyle, bir kez daha tarihimizin en kritik seçimlerinden birini zaferle taçlandıran herkese, her bir dava arkadaşıma teşkilatımızın tüm mensuplarına burada şükranlarımı sunuyorum. Seçim kararının alındığı 10 Mart tarihinden itibaren canla başla çalışan, genel merkez birimlerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, il ilçe belde teşkilatlarımıza, tüm adaylarımıza, aday adaylarımıza, mahalle ve köy temsilcilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Milletimizin emanetine sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar fedakarca sahip çıkan, hileye, hurdaya, milli irade gaspına izin vermeyen tüm sandık müşahitlerimize tebriklerimi iletiyorum" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sürecine destek veren Cumhur İttifakı ortaklarına da tek tek teşekkür ederek, "Bu seçimlerde kendi teşkilatlarımız yanında Cumhur İttifakı'nda beraber hareket ettiğimiz ortaklarımızla gerçekten olağanüstü çaba harcadık. Sergilediğimiz dayanışma ile çıkar birlikteliği değil, ilkeler ittifakı olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Kıymetli genel başkanlarla deprem bölgesindeki kardeşlerimizin acılarını beraber paylaştık. Milletimizin hayalini süsleyen pek çok projenin açılışını birlikte yaptık. 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü darbecilere karşı direnirken meydanlarda kurduğumuz ittifakı daha da güçlendirdik. Buradan beraber, omuz omuza mücadele verdiğimiz MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye ve tüm Ülkücü kardeşlerimize, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'a ve tüm Milli Görüşçülere, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Alperenlere, DSP Genel Başkanı Önder Aksal'a ve arkadaşlarına, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve arkadaşlarına en kalbi şükranlarımı sunuyorum. 28 Mayıs seçimleri öncesinde şahsımıza destek açıklamasında bulunan Sayın Sinan Ogan ile birlikte tavrını milli iradeden yana koyan herkese teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı olarak budan sonra da vatanımızın bekasını, milletimizin istiklal ve istikbalini en üstte tutmayı sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Depremzede vatandaşlara da destekleri için ayrı bir parantez açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnancımıza göre zaferin yegane sahibi Allah'tır. Zafere giden yolu ise dua ve destekleriyle aziz milletimiz döşemiştir. Bize oy versin ya da vermesin oyunu kullanan, tercihini demokratik yollarla gösteren tüm vatandaşlarıma, özellikle uğradıkları onca hakarete rağmen iradelerine sahip çıkan depremzedelerimize teşekkür ediyorum. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin desteğini asla unutmayacağımızın bilinmesini istiyorum. Aynı şekilde kimi zaman kilometrelerce yol gitme pahasına demokrasimize güç veren yurt dışındaki vatandaşlarıma minnettarlığımı özellikle ifade ediyorum. Gurbetçilerimiz, her iki seçimde de adeta sandıklara koşarak sandıkları patlatarak Türkiye'nin iftihar vesilesi oldular. Bu seçimlerde tüm gözlerin Türkiye'ye döndüğünü gördük" dedi.

Seçim sürecinin farklı coğrafyalarda yüz milyonlar tarafından yakından takip edildiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"Dün, yine İslam dünyasından bir ülkenin temsilcisi ziyaretime geldi. Bizde AK Parti'ye çıkan oy yüzde 99. Bunlar bir şeyi gösteriyor, ne diyorlar? Altılı Masa şimdi ne diyor? Gerekirse 16'lı masa yetmez. Bunu daha da artırman lazım. Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet, irade ister irade. Bu millet eser ister, hizmet ister. Yalanla, dolanla, talanla bir yere varılmaz. Nasıl İstiklal Harbimizde milyonlar milletimizle kenetlenmişse aynı kader ortaklığı 28 Mayıs öncesinde de sahnel


sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri