CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ’SONBAHARDA EVLERİ TESLİM EDECEĞİZ’

 

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, ”Mücbir sebep düzenlemesini depremde en çok yıkıma uÄŸrayan Adıyaman, KahramanmaraÅŸ, Hatay, Malatya illerimiz ile Islahiye ve Nurdağı ilçelerimizde devam ettirmeyi kararlaÅŸtırdık. Depremin istihdama etkisini en aza indirmek amacıyla baÅŸlatılan kısa çalışma ödeneÄŸini 3 ay süreyle uzatıyoruz” dedi.


CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Kabine Toplantısı'nın ardından "Millete SesleniÅŸ" konuÅŸmasını gerçekleÅŸtirdi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, son kabine toplantısının ardından yoÄŸun bir mesai içinde çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Türkiye’yi hedefleriyle buluÅŸturma mücadelemiz malum hız kesmeden sürüyor. Son Kabine Toplantımızdan bu yana yine yoÄŸun bir mesai içinde çalışmalarımıza devam ettik. Ä°çeride toplu açılış törenleri ve il ziyaretleri, dışarıda uluslararası zirveler ve seyahatler ile milletimize hizmet yolculuÄŸumuza devam ettik. Bu çerçevede 7 Temmuz’da Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Sayın Zelenski’yi ülkemizde misafir ederek gündemimizdeki konuları ele aldık. Kendisiyle 500 günden fazla süredir devam eden savaşın sona erdirilmesine yönelik önerilerimizi paylaÅŸarak, bu doÄŸrultuda üzerimize düÅŸeni yapmaya hazır olduÄŸumuzu tekrar vurguladık” dedi.
Aynı gün Milli Savunma Üniversitesi’nin Kara, Deniz ve Hava Harp Enstitülerinde eÄŸitimlerini baÅŸarıyla tamamlayan 249 subayın mezuniyet sevincine ortak olduklarını ifade eden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 15 Temmuz darbe teÅŸebbüsü sonrasında yeniden yapılandırılan üniversitenin asli vazifesini layıkıyla ifa ettiÄŸini müÅŸahede ettiklerini kaydetti.

"81 vilayetimizin tamamının güvenine mazhar olmak için canla baÅŸla çalışacağız”

ErdoÄŸan, programına seçimlerde en yüksek oy oranının yakalandığı illere ziyaret ile devam ettiÄŸini belirterek, “Biliyorsunuz, seçim kampanyamız sırasında ÅŸahsımıza en çok teveccüh gösteren illerimizi ziyaret etme sözü vermiÅŸtik. 28 Mayıs seçimlerinde Bayburt yüzde 82,5 oy oranıyla birinci, komÅŸusu GümüÅŸhane yüzde 78,5 oy oranıyla ikinci oldu. Bunun için 8 Temmuz Cumartesi günü her iki ilimizi ziyaret ederek, desteklerinden dolayı oralardaki vatandaÅŸlarımıza bizzat teÅŸekkür ettik. Kuru kuruya teÅŸekkür olmaz diyerek Bayburt’ta toplam yatırım bedeli 2 milyar 689 milyon lirayı; GümüÅŸhane’de ise 1 milyar 100 milyon lirayı bulan eserlerin toplu açılış törenini de bu arada gerçekleÅŸtirdik. Buradan bir kez daha bizleri asla yalnız bırakmayan; desteÄŸini, duasını bizden esirgemeyen Bayburtlu ve GümüÅŸhaneli kardeÅŸlerime en kalbi ÅŸükranlarımı sunuyorum. Bu iki ilimizle birlikte bize oy versin veya vermesin 81 vilayetimizin tamamının güvenine mazhar olmak için canla baÅŸla çalışacağız” açıklamasını yaptı.
14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde elde ettikleri baÅŸarıyı 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimleriyle tahkim etmek istediklerini aktaran CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, hükümet ile yerel yönetimler arasındaki uyumun, anlayış ve vizyon birliÄŸinin kıymetini her geçen gün daha net bir ÅŸekilde gördüklerini ifade etti. ErdoÄŸan, ”Gerçek belediyecilik hizmetlerinden mahrum kalan ÅŸehirlerimizi Türkiye Yüzyılı’nın inÅŸasına ortak etmek için önümüzdeki seçimler bir fırsattır. Milletimizin de desteÄŸiyle inÅŸallah bu tarihi fırsatın heba olmasına izin vermeyeceÄŸiz” dedi.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Bayburt ve GümüÅŸhane ziyaretlerinin ardından NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Litvanya'nın baÅŸkenti Vilnius'a gittiklerini belirterek, "Kritik bir dönemde tertiplenen NATO Zirvesi, ülkemiz açısından terörle mücadele baÅŸta olmak üzere tezlerimizi dillendirdiÄŸimiz, önemli diplomatik kazanımlar elde ettiÄŸimiz uluslararası bir toplantı oldu. NATO tarihinde ilk defa Genel Sekreter tarafından terörizmle mücadele özel koordinatörü atanacağı duyuruldu. Ä°ttifak'ın yanı sıra ülkemizin de güvenliÄŸine katkı sunacak pek çok hususta mutabakata varıldı. NATO'nun geniÅŸlemesine verdiÄŸimiz ilkesel desteÄŸi ifade ederken, Türkiye'nin beklentilerini açık ve net ortaya koyduk. Sadece terörizme karşı deÄŸil, Batı'da veba gibi yayılan Ä°slam düÅŸmanlığıyla mücadele noktasında da ikazlarımızı yaptık. Ä°sveç'in Ä°ttifak'a üyelik süreciyle ilgili atılacak karşılıklı adımlar, ortak açıklamayla belirlendi. Meclisimizin açılmasıyla birlikte üzerimize düÅŸeni yapacağız. Katılım protokollerine dair nihai kararı verecek olan mercii, Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Milletvekillerimizin vicdanları doÄŸrultusunda ülkemizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağından ÅŸüphe duymuyoruz” diye konuÅŸtu.

"AB’ye tam üyelik sürecimizin canlandırılması, Gümrük BirliÄŸi AnlaÅŸması'nın güncellenmesi, vatandaÅŸlarımıza vize serbestisi gibi temel baÅŸlıklarda artık ilerleme saÄŸlamak istiyoruz"

Zirvede ABD BaÅŸkanı Biden, Fransa CumhurbaÅŸkanı Macron ve Yunanistan BaÅŸbakanı Miçotakis’in de aralarında olduÄŸu 13 liderle ikili görüÅŸme gerçekleÅŸtirdiklerini ifade eden ErdoÄŸan, “Bu görüÅŸmelerde bir kez daha gördük ki, komÅŸularımız baÅŸta olmak üzere bizim hiçbir ülkeyle çözülemeyecek sorunumuz yoktur. Diyalog ve diplomasiye alan açıldığı takdirde yanlış anlaşılmaların giderileceÄŸine, anlaÅŸmazlıkların çözüme kavuÅŸturulacağına inanıyoruz. Son 21 yılda bunu pek çok kez baÅŸardık. KomÅŸularımızla ve diÄ


sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

Ä°letiÅŸim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by Ä°mza Bilgi Teknolojileri