BİRÇOK İL İÇİN YÜKSEK SICAKLIK UYARISI YAPILDI

 

Hava sıcaklıkları hızla yükseliyor. Akdeniz, Ege ve özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi için uyarı üstüne uyarı yapılıyor. Bugün bir çok ilde yılın en sıcak gününün yaşanması bekleniyor. Uzmanlar özellikle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların daha dikkatli olmasını istiyor.

Birçok il için yüksek sıcaklık uyarısı yapıldı

Türkiye sıcaklarla kavruluyor. Şanlıurfa'da termometreler 50 dereceyi gördü. Ancak bitmedi, hafta ortasında yılın en sıcak gününün yaşanması tahmin ediliyor.

Haftanın en sıcak günleri ülkenin batı ve güney kesimlerinde çarşamba, iç kesimlerde ise perşembe yaşanacak, sıcaklıklar 40-45 derece arasında seyredecek. Hava sıcaklıkları cuma günü batı ve kuzeybatıdan başlayarak yaklaşık 10 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım,geçen haftadan itibaren sıcaklıkların güney ve batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini, iç kesimlerde ise birkaç derece düştüğünü söyledi.

 

Yıldırım, "Salı gününden itibaren batı kesimlerinden başlayarak hava sıcaklıklarının yurtta 5 ila 10 derece artmasını bekliyoruz. Marmara, Ege ve Akdeniz'de çarşamba günü mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkıyor, 45 derecelere varan hava sıcaklıkları bekliyoruz. İç Anadolu ise perşembe günü maksimum sıcaklığa ulaşacak" dedi.

 


kanalurfa, sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri