BAKAN GÖKTAŞ: "SÜRESİZ NAFAKA ADİL BİR DURUM DEĞİL”

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Süresiz nafaka gibi bir durum adil bir durum değil" dedi.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 75’inci Yıl Huzurevi’nde basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vatandaşlar ile en çok temas halinde olan bakanlık olduğunu ve iletişimle problemlerin rahatlıkla çözülebileceğini belirten Bakan Göktaş, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, halkımızla en çok temas halinde olan bakanlıklarımızdan biri. 7 gün 24 saat çok çeşitli hizmetlerle sahadayız. Bu yoğunlukta bir çalışmada aksayan yönler elbette olabilir. Sizlerin bunları gündeme getirmeniz de bizi ayrıca memnun eder. Zira bu bizim için eksiklerimizi tamamlama ve kendimizi geliştirme fırsatıdır. O açıdan ben sizleri bizlerin birer paydaşı olarak görüyorum. Bakanlık olarak toplumun en fazla desteğe ihtiyaç duyan, en dezavantajlı kesimlerine hizmet veriyoruz. Zorlukla karşılaşan, zor duruma düşen kesimlere dokunuyoruz. Kimseyi geride bırakmadan, herkesi kapsayan bir anlayışla, fakat önce en zor durumda olana ulaşmaya çalışıyoruz. Çalışma alanımız içinde yer alan tüm konular oldukça kritik, tüm hedef gruplarımız son derece hassas. Mesai arkadaşlarım çalıştıkları alanın doğası gereği oldukça titiz ancak bazen onların da zorlandığı bazı durumlar olabiliyor. Ortaya koydukları yoğun mesainin ve emeğin sonuçlarının bazen siyasi saiklerle bambaşka mecralara taşınabildiklerini görüyor ve umutsuzluğa kapılabiliyorlar. Özgeçmişimi tecrübeli basın mensupları olarak hepiniz biliyorsunuz. Dikensiz gül bahçesi hayal eden biri değilim, gerçekçi bir insanım. Dolayısıyla hep olumlu haberler yapılmasını bekleyecek de değilim. Gerçek neyse, haber odur” ifadelerini kullandı.


 

“Aile Sosyal Destek Programı ile Türkiye’nin her yerine, milyonlarca haneye ulaşacağız”

 

Bakanlık olarak 2053 vizyonuna uygun olarak 30 yıllık bir planlama yapıldığını belirten Göktaş, “‘2053 Vizyonuna İlişkin Hedefler’ uyarınca 30 yıllık perspektif çerçevesinde ‘12. Kalkınma Planı 2024-2028’ hedeflerini mutlaka gerçekleştireceğiz. Her ilçeye Sosyal Hizmet Merkezi hizmetini götüreceğiz. Aile Sosyal Destek Programı ile Türkiye’nin her yerine, milyonlarca haneye ulaşacağız. ‘Güçlü birey, güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye’ anlayışıyla aile odaklı eğitim ve danışmanlık hizmetlerini sürdüreceğiz. Aile ve iş hayatının uyumunu güçlendireceğiz. Kaliteli ve kolay erişilebilir kreş ve okul öncesi bakım ve eğitim imkanlarını yaygınlaştıracağız. Kadınların iş hayatına katılımını artırabilmek için esnek ve uzaktan çalışma uygulamalarını hayata geçiren öncü kamu kurumu olmayı hedefliyoruz. Hanelerin belirli bir gelir düzeyini garanti altına alan Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi’ni hayata geçireceğiz. Aile bazlı vatandaşlık maaşı uygulamasını başlatacağız. Aile Koruma Kalkanı Programı’yla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacağız. Kadınlara, çocuklara, engellilere ve yaşlılara yönelik ihtisaslaşmış barınma ve bakım hizmetlerini geliştirecek ve yaygınlaştıracağız. Barınma, bakım ve rehabilitasyon kuruluşlarının nitelik ve niceliğini artıracağız” açıklamasında bulundu.

 

Bakan Göktaş, basın kuruluşlarının Ankara temsilcilerine istinaden herkesin aynı çatı altında bulunan bir aile olduğu vurgusu yaparak, programa katılan tüm gazetecilere teşekkür ederek şunları söyledi:

 

”Sizi eksiklerimizi bize gösteren paydaşlarımız olarak görüyorum. Hepimiz aynı ailenin parçasıyız. Aynı ’aile’ için çalışıyoruz. 85 milyonluk ailemiz için, ’büyük Türkiye ailesi’ için emek veriyoruz. Her birinize aynı büyük amaca hizmet eden birbirinden değerli paydaşlar olarak önem ve değer verdiğimi ve saygı duyduğumu bilmenizi istiyorum. Hepinizi sevgiyle selamlıyor, bizimle bir arada olduğunuz için tekrar teşekkür ediyorum.”

 

Yaptığı konuşmanın ardından basın kuruluşlarının temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Göktaş, dijital mecralardaki çocuk istismarı ve şiddet olayları ile ilgili nasıl önlemler alınacağı sorusu üzerine dijital mecralardaki istismar ve şiddete yönelik çalışmaların olduğunu söyledi. Bakan Göktaş, “Öncelikle davranışsal bağımlılığın önlenmesi çerçevesinde farkındalık oluşturma ve bilinçlendirme, bu doğrultuda materyaller oluşturma, eğitimler düzenleme, bağımlılık karşısında çocuk, birey ve aile ilişkilerini güçlendirici faaliyetler yürütüyoruz halihazırda. Bunun haricinde dijital mecradaki şiddet olayları ve dijital bağımlılık biliyorsunuz günümüzde aslında merkezi bir konu. Hangimizin çocuğu ya da torununun elinde tablet ve telefon yok ki ya da istemiyor ki başka çocukları görürken. Ancak şiddet olaylarını ve dijital mecralarda çıkan çocuk istismarı konularında bizler her türlü mücadeleyi veriyoruz. Çocukların dijital risklerden korunması çerçevesinde &o


kanalurfa, sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri