MEB:"LGS KAPSAMINDA YERLEŞTİRMEYE ESAS 1. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI"

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını ilan etmişti, şimdi ise ek tercihler ve nakil süreci gündemde. Milli Eğitim Bakanlığınca 2023 LGS tercih sonuçları 24 Temmuz tarihinde ilan edildi. MEB'den yapılan açıklamaya göre LGS lise yerleştirmelerinde açık kalan kontenjanlara yerleştirmeye esas nakil işlemleri iki dönem hâlinde yapılacak. LGS 1. nakil için tercihleri 24 - 28 Temmuz tarihleri arasında yapıldı.

LGS 1. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

2023 LGS 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklandı.  MEB takvimine göre bugün açıklanan sonuçlar ile adaylar yerleştiği okulu öğrenebilecek. LGS 1. nakil sonuçlarının ardından herhangi bir okula yerleşemeyen adaylar, 2. yerleştirme döneminde süreci sürdürecek. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek. LGS nakil işlemi yapmak isteyen adaylar; e-Okul sistemi üzerinden Sınav ve Nakil İşlemleri Bölümüne girerek sürece başlayabilecek.

LGS 1. TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

http://meb.ai/l5rfF6

İkinci nakil tercih başvuruları ise 31 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek.  08 - 16 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak. Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22 - 25 Ağustos tarihleri arasında alacak. 31 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.


kanalurfa, sondakika, gündem, haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri