GABON ORDUSU: “YÖNETİME EL KOYDUK”

AFRİKA ÜLKESİ GABON’DA ASKER, YÖNETİME EL KOYARAK DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Orta Afrika ülkesi Gabon'da bir grup asker, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yönetime el koyduklarını duyurdu. Askerler, ülkede Başkan Ali Bongo'nun 3'üncü kez kazandığı seçimlerin iptal edildiğini açıkladı.

Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo'nun seçimi üçüncü dönem kazanmasından sonra bir grup asker devlet televizyonuna çıkarak yönetime el koyduklarını açıkladı. Askerlerin bu girişimi halk tarafından memnuniyetle karşılandı. Binlerce Gabonlu, askerlerin yönetimi ele geçirmesinden sonra sokaklara çıkarak kutlama yaptı.

Televizyonda konuşan Gabonlu asker, "Gabon halkı adına, barışı korumak adına şu anki rejime bir son verme kararı aldık" dedi. Gabonlu asker açıklamayı okurken arkasındaki asker de sessizce izledi.

Darbeci askerler, seçim sonuçlarını geçersiz sayacaklarını ve ülkenin sınırlarını kapatacaklarını duyurdu. Ayrıca, hükümeti, Senato'yu, Ulusal Meclisi, Anayasa Mahkemesi'ni, Ekonomik, Sosyal ve Çevre Konseyi'ni ve Gabon Seçim Konseyi'ni feshedeceklerini açıkladı.

Gabon Seçim Merkezinden dün yapılan açıklamada, Bongo'nun 26 Ağustos'ta yapılan genel seçimleri yüzde 64,27 oyla kazandığı, rakibi Albert Ondo Ossa'nın ise oyların yüzde 30,77'sini aldığı belirtilmişti. 2009 yılında babası Omar Bongo'nun ölümünün ardından yerine gelen 64 yaşındaki Ali Bongo'nun 2016'daki seçim zaferinin ardından parlamento binası ateşe verilmiş, şiddetli protestolar gerçekleştirilmişti.

Eğer bu darbe başarıyla sonuçlanırsa, 2020'den beri Batı ve Orta Afrika'daki sekizinci darbe olacak. Daha önce Mali, Gine, Burkina Faso, Çad ve Nijer de askeri darbeler meydana gelmişti.


kanalurfa ,sondakika ,haber ,gündem ,afrika ,yönetim ,darbe ,asker ,gobanordusu

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri