ERDOĞAN: "ENFLASYONU DA DİZE GETİRECEĞİMİZE TÜM KALBİMİZLE İNANIYORUZ"

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ağustos ayı verileriyle birlikte yıllık enflasyonun yüzde 56’ya yükselmesi, hayat pahalılığıyla mücadelemizi daha sıkı yürütmemiz gerektiğine işaret ediyor. Hiç şüphesiz bu uzun, zorlu ve sabır isteyen bir süreçtir. Allah’ın izniyle enflasyonu da dize getireceğimize tüm kalbimizle inanıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası Millete Sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin başında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği programlarla ilgili konuştu. Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ertesi günü yurt dışı müteahhitlik başarı ödüllerinin töreni vesilesiyle ülkemizi dünyanın dört bir yanında temsil eden iş insanlarıyla bir araya geldiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin müteahhitlik listesinde 42 firmayla teknik müşavirlik listesinde 6 firmayla yer aldığı bu değerlendirmeleri önemli görüyoruz dünyada hem yeni altyapı kurma hem eskiyen altyapıyı yenileme ihtiyacı bitmedikçe müteahhitliklerimizin başarılı çalışmaları artarak sürecektir. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademimizden mezun olan subay ve astsubaylarımızın diploma vererek bu iki önemli teşkilatımızın gücüne güç kattık” dedi.

"Biz yaraları sarmayı sürdürüyoruz"

Deprem bölgesinin 6 Şubat’tan beri istisnasız her gündemlerinin ilk sıralarında olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere hakaret edenlere tepki göstererek, "Kimi vicdan ve ahlak fukaraları hala depremzedelere hakaret etmekte, onların acıları üzerinde tepinmekte ısrar ederken biz yaraları sarmayı sürdürüyoruz. Konteyner kent kurulumlarını tamamlayıp talep eden hak sahiplerini buralara yerleştirdik. Yardımları sistemli bir şekilde ulaştırıyoruz. Şehirlerimizi hızla yeniden ayağa kaldırmak için bölgede ardı ardına temel atma törenleri gerçekleştiriyoruz. Son temel atma töreniyle birlikte Adıyaman’da söz verdiğimiz 65 bine yakın konut ve köy evinin yarısından fazlasının inşasına başlamış olduk. Hatay’da ise 50 bin konut köy evi ve iş yerinin oluşumu devam ediyor. Yerinde dönüşüm projemize Hatay’daki başvuru sayısı 86 bini geçti. Dolayısıyla bu şehrimizi de kısa sürede ayağa kaldırmanın gayreti içindeyiz. İnşallah yakında temel atmanın yanı sıra açılış törenleriyle de yeni evlerine kavuşmalarının sevincini depremzedelerimizle paylaşacağız” açıklamasını yaptı.

Her yıl olduğu gibi bu sene de 25 Ağustos’ta Ahlat’ta, 26 Ağustos’ta Malazgirt’te, Anadolu topraklarını bize ebedi vatan olarak bırakan ecdadımızı yad ettiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bitlis’teki toplu açılış töreni ve bölgede görev yapan valilerimizle gerçekleştirdiğimiz toplantıyla artık geleneksel hale gelen Ahlat programımızı zenginleştirdik. Malazgirt’te de gençlerimizin atalarının heyecanını, coşkusunu, azmini, cesaretini tüm canlılığıyla yaşattığının işareti olan etkinlikleri memnuniyetle izledik” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen görkemli programla ilgili de konuşan Erdoğan, bu törende Cumhuriyetin 100. yılı anısına bestelenen marşı da ilk defa dinleme imkanı bulduklarını belirtti. Beğeniyle karşılanan marşın hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetimini de 30 Ağustos’ta kabul ederek ekonomideki son gelişmeleri kendileriyle değerlendirdiklerini bildirdi.

Milli Savunma Üniversitesinin Kara Harp Okulu’nun diploma ve sancak devir teslim törenlerini de aynı gün gerçekleştirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Takip eden günlerde ise Deniz Harp Okulumuzun ve Hava Harp Okulumuzun diploma ve sancak devir teslim törenlerine katıldık. Eylül’ün ilk günü yapılan adli yıl açılış töreninde ülkemizin adalet sistemine bugüne kadar yaptığımız katkıları Yeni Anayasa çağrımızı da tekrarladık. Yeni adli yılda tüm vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

"Türkiye’yi darbe anayasasından kurtarıp demokrasimize yakışır sivil bir anayasayla buluşturma çabalarımızı ittifak ortaklarımızla istişare içinde yeniden başlatacağız"

İçinde bulunduğumuz yıl bitmeden yapılacak sınavla bin hakim ve savcı yardımcısı ile kapasitenin güçlendirileceğini kaydeden Erdoğan, "Başta deprem bölgesi olmak üzere ihtiyaç duyulan 9 ilimiz ve ilçelerimizde yeni adliye binalarının yapımı için ihaleye çıkıyoruz. Türkiye’yi darbe anayasasından tamamen kurtarıp demokrasimize yakışır sivil bir anayasayla buluşturma çabalarımızı meclisimizin açılmasıyla birlikte ittifak ortaklarımızla istişare içinde yeniden başlatacağız. Milli teknoloji hamlemizin sembolü olarak gördüğümüz TEKNOFEST’in Ankara Organizasyonu’na katılarak gençlerimizle ge&cce


kanalurfa ,sondakika ,haber ,gündem ,enflasyon ,cumhurbaşkanı ,açıklama ,mucadele ,ekonomi ,türkiye

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri