CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN EMEKLİLERE ZAM AÇIKLAMASI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinde medya temsilcileri ile bir araya geldi. Erdoğan, "Enflasyonla ilgili olumlu gelişmeler öyle zannediyorum ki önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bunu görmeye başlarız. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde neticesini almaya inşallah başlarız” dedi.

Birleşmiş Milletler 78’inci Genel Kurulu görüşmelerine katılmak için ABD’nin New York kentini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Amerikan İş Konseyi’nin 13’üncü Türkiye Yatırım Konferansına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Genel Kurul’a hitabın yanı sıra çeşitli temaslar gerçekleştirdi. Genel Kurul görüşmeleri öncesinde 17 Eylül günü Ahıska Türkleri ile bir araya gelen Erdoğan, vatandaşlığa geçenlerin kimliklerini teslim etti. Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme toplantısına katılarak ABD’de yaşayan Türk vatandaşları ile görüşen Erdoğan, 18 Eylül günü düşünce kuruluşu temsilcileriyle yapılan toplantıda uluslararası gündemi meşgul eden meseleler hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde dünya ölçeğinde bir harekete dönüşen “Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanına” imza attı ve aynı gün Amerikan Ticaret Odası’nın desteğiyle düzenlenen 2023 Concordia Zirvesi’ne hitap ederek, iş dünyasının temsilcilerini kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güvenin Yeniden Tesisi ve Küresel Dayanışmanın Yeniden Canlandırılması” temasıyla yapılan Genel Kurul görüşmelerinin 19 Eylül’deki açılış oturumunda Genel Kurul’a hitabında insanlığı güvenli ve müreffeh bir geleceğe kavuşturmak için atılması gereken adımlara dikkat çekti.

Uluslararası barış ve güvenliğin korunması açısından önem taşıyan uluslararası meselelere dair Türkiye’nin görüşlerini dile getiren Erdoğan, Küresel lobiler tarafından her geçen gün daha çok saldırıya uğrayan aile kurumunun korunmasına verilen önemi ifade etti. “Dünya Beşten Büyüktür” çağrısını bu sene güçlü bir şekilde tekrar vurgulayan Erdoğan, Bu çağrıya verilen desteğin arttığını görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York ziyareti boyunca birçok kabul ve görüşme gerçekleştirdi. Bu çerçevede sırasıyla; Gürcistan Başbakanı Garibaşvili, ve SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Polonya Cumhurbaşkanı Duda, İtalya Başbakanı Meloni, İsrail Başbakanı Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa ve Malezya Başbakanı Enver İbrahim görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmelerde hem Türkiye’deki yatırım imkanlarını hem ticari iş birliklerini hem de gündemdeki diğer meseleleri ele alındı.

Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşlarıyla da bir araya gelen Erdoğan, İslam düşmanlığı ve Anti-semitizimle mücadelede atılabilecek ortak adımları değerlendirdi. Açılışı 2021 yılında yapılan Türkevi binası, bu yıl da dünya liderleriyle yapılan görüşmelere ev sahipliği yaptı.

Medya temsilcileri ile bir araya geldi

New York’ta medya temsilcileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını cevapladı. Times Meydanı'nda Cumhurbaşkanlığının Yüzüncü Yıl Reklamlarının yayımlanması hakkında genel değerlendirmede bulunan ve yüzüncü yıla dair mesajlar veren Erdoğan, “Keşke ben de görme imkanını yakalayabilseydim ama sizden bunu duymuş olmak beni ayrıca mutlu etti. İletişim Başkanlığımız 100. yılımızı burada da tanıtmak için çalışmalar yaptı. Led ekranlarda Türkiye Yüzyılı temalı animasyonlar hazırladık. O meydana giden herkes Türkiye Yüzyılı ile ilgili bu ilanları gördü. New York sokaklarında da arkalarında elektronik panolar taşıyan kamyonlar var biliyorsunuz. Onlarda da 100. yılımıza dair ilanlar yer aldı. Bu çalışmalar 100. Yıl gururumuzun dünyaya duyurulması için son derece önemli. Biz de onları görmek isterdik ancak Türkevi’nde yoğun görüşme trafiğimiz vardı. Buraya liderler birbiri ardınca geldi. ABD’de böylesi önemli bir konumda böyle bir Türkevi'ne sahip olmak da gurur verici. Görüştüğüm bütün liderler, ‘Bizim de böyle bir yerimiz olsa’ diyorlardı. Liderlerle yaptığımız görüşmede konumu ve manzarası itibariyle Türkevi'nin hakikaten cazibesi onları da cezbediyor. Bu vesileyle merhum Demirel'e de İhsan Sabri Çağlayangil'e de Allah'tan rahmet diliyorum. Çünkü onlar buranın ilk adımlarını attılar. Daha sonra biz de yan taraftaki yeri satın almak suretiyle ikisini birleştirdik ve burayı aldık. Burada Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun da emeği oldu ve böylece 32-33 katlı bir Türkevi'ne sahip olduk. Birleşmiş Milletler binasının tam karşısında, burada bu tür yerleri bulmak hele hele Amerika'da kolay değil. Ama Allah'a hamdolsun bize böyle bir yeri lütfetti. Şu anda burada bütün bu görüşmelerimizi çok rahat yapıyoruz. Eskiden gelirdik, Birleşmiş Milletlerde bir yer verirlerse verirler ve orada işte görüşmelerimizi odalarda vesaire yapmaya gayret ederdik. Ama şimdi artık evimizde, rahatlıkla bu


kanalurfa ,sondakika ,haber ,gündem ,erdoğan ,açıklama ,zam ,abd ,enflasyon ,emekli

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri