BOZDAĞ’DAN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, medya kurumlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Bakanlık ve bakanlığın çalışmaları hakkında bilgiler veren Bakan Bozdağ, daha sonra soruları yanıtladı. HDP'nin kapatılmasına ilişkin soru üzerine Bozdağ, görülen bir davada Adalet Bakanı'nın görüş bildirmesinin yanlış olacağını belirterek, "Adalet Bakanı olarak görülen davalarda ne tür karar çıkar konusu üzerine bugüne kadar görüşüm olmadı, bundan sonra da olmayacak. O hakimin işi, yargının işi. Biz süreçlerle ilgili bir değerlendirme yapabiliriz. Kapatma iddiası var. Savcı dün sözlü mütalaasını vermiş. Adalet Bakanının konuşması fevkalade yanlış olur” dedi.

HDP'nin kapatılması için açılan davanın ne kadar süreceği sorusu üzerine Bozdağ, bu konuda savcının mütalaa verdiğini hatırlatarak, “Şimdi savunma sunacak. O savunma için ne kadar süre istedi, ne zaman yapacak ve davanın görülme gününü de, gündemini de mahkeme başkanı belirler. Yani bizim bir tahminimiz olsa bile mahkeme başkanı görüşme gününü kendi tayin ettiği için onu ondan başkası bilemez. Bu tamamen mahkeme başkanının takdirinde. Onun için bir takvimlendirme yapmak, o da ayrı bir sıkıntı. Yapamayız da zaten” dedi.

HDP'nin kapatılmasına ilişkin kararın seçim öncesi çıkmasının adil bir seçim süreci geçirme bakımından sakıncalar oluşturacağının ifade edilmesi üzerine Bakan Bozdağ, “Şimdi değerli arkadaşlar Mithat Sancar öyle diyor, öbürü böyle diyor. Yani davayla bağlantı kurulmayacak olsa konuşurum diyorum ama bu davayla ilgili konuşmam benim doğru değil. Yargı süreci devam ediyor. Bu konuda bizim söyleyeceğimiz şey o. Mahkemenin kararı her ne yönde olursa olsun bizim yapmamız gereken o karara saygı duymaktır. Bundan daha fazla söylememiz de yanlış olur” ifadelerini kullandı.

“İade konusunda taleplerimizi yerine getirmeyenler benzer konularda taleplerini yerine getirmemizi bizden beklememelidir”

Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin elektrik ücretlerinin devlet tarafından karşılandığını hatırlatan Bakan Bozdağ, “Isınma ücretleri devlet tarafından karşılanıyor. İki, sıcak su giderleri devlet tarafından karşılanıyor. Yemek giderleri devlet tarafından karşılanıyor. Orada şöyle bir durum var. Cezaevleri ticari durumdan harcama tarifeye tabi. Biz ticari tarifeden bakanlık olarak bunu ilgili firmalara ödüyoruz. İçeride tutuklu ve hükümlünün bu dediğim ihtiyaçları dışında kullandığı özel bir takım elektrikli aletler, araç gereç, malzemeler var. Onları kullanınca onlardan da ticari anlamda bir tahsilat yapılıyor. Sadece bunlarla sınırlı. Ama şimdi yeni bir genelge hazırladık, yakında yayınlayacağız. Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin özel olarak kullandıkları araç gereç ve malzemenin elektrik ücretini mesken tarifesi üzerinden tahsil edeceğiz. Ama bakanlık olarak ilgili yere yine ticari tarife olarak ödemesini biz yapacağız. Bundan sonra elektrik ücretleri ne olursa olsun hepsi mesken tarifesine tabi olacaktır. Burada önemli bir değişiklik yaptık, bunu özellikle ifade etmek isterim" dedi.

FETÖ mensuplarının iadesi konusunda ise Bozdağ, "Tabii bize gelirse Almanlar ne yaparız? Henüz gelmediler. Ama bize gelirse bakacağız değerlendireceğiz. Elbette bunu Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanımız, ülkemizin ilgili görevlileri hep beraber değerlendireceğiz. Ben şu kadarını söyleyebilirim. Biz adi suçlar dışındaki konularda mütekabiliyeti esas alıyoruz. Adi suçlarda da iadede pek çok ülkede, zaten Amerika'da, başka ülkelerde de aynı şeyler söz konusu. Böyle bir konu söz konusu olduğunda bize nasıl davranıyorlarsa biz de onlara öyle davranıyoruz. Yani İsveç biliyorsunuz en son aldığı kararla maalesef oradaki FETÖ'cüleri iade etmeyeceğine karar verdi. Bizim yaklaşımımız şu; kim bize nasıl davranıyorsa Türkiye'den de aynı davranışı görecektir. Bize bir adım gelene bir adım gideceğiz. Bize kapıları kapatana biz de kapılarımızı kapatıyoruz. Bizim taleplerimizi iade konusunda yerine getirmeyenler, benzer konularda taleplerini yerine getirmemizi bizden beklememelidir” diye konuştu.

“Amerika'ya FETÖ ve elebaşı başta olmak üzere dosyaları yargıya gönderin dedik”

Türkiye'nin hem hem Avrupa'dan hem Amerika'dan FETÖ'cülerin iadesine dönük taleplerindeki son durumun sorulması üzerine Bakan Bozdağ, şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle Amerika ve Avrupa Konseyi ülkeleri, AB ülkeleri FETÖ, PKK, DHKP/C ne kadar terör örgütü varsa bunlardan Türkiye'nin iadesini istediği kişilerin bu güne kadar bize bu ülkelerden doğrudan iadesi söz konusu değil. Çok açık söylüyorum. Bunları özel olarak bu ülkeler himaye ediyorlar. Kim Türkiye'ye düşmanlık ediyorsa onlar özel himayeye mazhar devlet statüsü diye uluslararası hukukta bir şey var. Yani özel himayeye mazhar devlet, onlar özel himayeye mazhar terörist muamelesi görüyorlar. Onlar da ilişkin kararlara hukuk diyorlar, hep yargı


bakan bozdağ,hdp,fetö,cinayet,haber

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri