ŞANLIURFA’DAN ANKARA’YA DOLANDIRICILIK

KENDİLERİNİ POLİS VE SAVCI OLARAK TANITAN VE 250 BİN TL’LİK VURGUN YAPAN 4 ŞAHIS YAKALANDI

Başkentte, kendisini polis ve savcı olarak tanıtan şahıslar telefonla aradıkları kişinin yaklaşık 250 bin TL’lik altın, para ve ziynet eşyalarını aldı. Aralarından biri suça sürüklenen çocuk olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak yaklaşık 250 bin TL’lik para, altın ve ziynet eşyasını alan 4 şahıs gözaltına alındı.

Kendisini polis ve savcı olarak tanıtan şahıslar, S.Ç. isimli kişiyi telefonla arayarak yönlendirmeleri sonucu ikametinin bulunduğu apartmanın giriş kapısına gelen şüpheli şahıslara para, altın ve ziynet eşyalarını teslim aldı. Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi olan S.Ç.’nin eşyalarını teslim ettiği şahsı, Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları kamera incelemeleri neticesinde ‘eldenci’ olarak tabir edilen, Suça Sürüklenen Çocuk (S.S.Ç.) H.D. (17) tespit edilerek yakalandı.

H.D. ile yapılan ön görüşme sonucunda dolandırıcılık olayına yönlendiren kişinin İ.A. olduğunu belirtmesi üzerine, yapılan çalışmalar sonucunda Şanlıurfa’dan Ankara istikametine araçta D.A. isimli şahıs ile seyir halinde olduğu tespit edildi. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yakalandı. Şüphelilerin üst araması sonucunda çıkan cep telefonunda yapılan incelemelerde para ve ziynet eşyalarını süpheli U.E.K. ve eşi E.K.’ya verdiği anlaşıldı.

Keçiören ilçesinde ikamet ettikleri tespit edilen U.E.K. ve eşi E.K. isimli şahısların adreslerine düzenlenen baskında, H.D.’den aldıkları para ve ziynet eşyalar, arama neticesinde poşet içerisinde sakladıkları yerde ele geçirildi.

Suça sürüklenen çocuk H.D. gerekli adli işlemler için Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilirken, şüpheliler İ.A., D.A. VE U.E.K isimli şüpheliler gerekli adli işlemler yapılmak üzere gözaltına alındı. Şüpheli U.E.K.’nın eşi E.K. ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.


kanalurfa ,sondakika ,haber ,gündem ,şanlıurfa ,ankara ,operasyon ,savcı ,polis ,dolandırıcılık

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri