İSRAİL, HAN YUNUS VE REFAH’I VURDU: 71 ÖLÜ

 

 

BM: İSRAİL GÜNEYDEKİ HAN YUNUS VE DİĞER BÖLGELERİ DE BOMBALIYOR

Filistin İçişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus ve Refah şehrindeki evlere gerçekleştirdiği saldırıda 71 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail-Hamas çatışması 11. dünde devam ediyor. Filistin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun gece saatlerinde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus ve Refah şehirlerindeki evlere saldırı gerçekleştirdiği, en az 71 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada İsrail güçlerinin havadan, denizden ve karadan ağır bombardımanlarının devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “İsrail ordusu Gazze'deki insanların güneye gitmesi için verdiği talimatına rağmen Han Yunus ve diğer güney bölgelerine de saldırmaya devam etti” ifadeleri kullanıldı.

Bölgede suyun önemli bir sorun olmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, “Gazze'nin faaliyetteki son deniz suyu arıtma tesisinin bugün kapatılması da dahil olmak üzere su ve sanitasyon hizmetlerinin çökmesi göz önüne alındığında dehidrasyon ve su kaynaklı hastalıklara ilişkin endişelerimiz oldukça yüksek. Gazze'de su ve tuzdan arındırma tesislerinin işletilmesi için günde 600 bin litre yakıta ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca, “Gazze'deki tüm hastanelerde yakıt stoklarının yalnızca 24 saat daha dayanması bekleniyor. Yedek jeneratörlerin kapanması binlerce hastanın hayatını ciddi riske atacaktır” denildi.

Açıklamada, “Maalesef 7 Ekim'den bu yana 14 BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı personeli öldürüldü. Bu teyit edilen sayı, ancak daha yüksek olması muhtemel. Ayrıca Gazze Şeridi'nde 1 milyon kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor” ifadeleri kullanıldı.


kanalurfa ,sondakika ,haber ,gündem ,israil ,han ,yunus ,refah

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri