SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI, CUMA NAMAZI SONRASI İSRAİL’E LANET OKUDU

 

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar, Cuma namazı sonrası Balıklıgöl’de İsrail’i lanetleyen bir açıklama yaparak Filistin halkına destek verdi. 
İsrail’in Filistin’e karşı açmış olduğu savaş nedeniyle Türkiye’nin birçok noktasında tepkiler artarkenbir tepkide yine Şanlıurfa’dan geldi. Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar, Cuma namazı çıkışında Balıklıgöl’de bir araya gelerek Filistin’e destek duasında bulundu.
Ellerinde pankartlarla Balıklıgöl’ü dolduran büyük-küçük herkes, Kahrolsun İsrail ve tekbir sesleriyle alanı adeta inletti.
Grup adına açıklama yapan Önder vakfı başkanı Suphi Çiçek, “savaşta dokunulması yasaklanmış olan mekanlara bile saldırmaktadır” diyerek şu ifadelere yer verdi;
“Değerli Şanlıurfalı hemşerilerim kıymetli basın mensupları çok değerli Filistin dostları hepinizi Allah’ın selamı ile selamlıyorum.
Bugün burada yaklaşık bir asrı bulan zülüm, işkence, gasp ve talanı telin etmek için toplanmış bulunuyoruz. Malum olduğu üzere İsrail, Filistin halkının önce topraklarını işgal etmiş, insanlarını katletmiş daha sonra evlerini ellerinden alıp mülksüzleştirmiş ve öz yurdundan sürgün etmiştir. Tüm bunlar olurken maalesef hem İslam ülkeleri hem diğer dünya devletleri bu olaylara karşı duyarsız kalmıştır.
Kıymetli Şanlıurfalılar bugün bir kez daha görüyoruz ki Siyonist mantığa sahip İsrail hükümeti hiçbir kutsal değeri ve insani hassasiyeti dikkate almaksızın masum sivilleri çocukları, yaşlıları, kadınları hunharca katletmektedir. Lanetlenmiş olan bu mantık kutsal mabetlere bile saygı duymamakta cami, kilise, üniversite, okul gibi savaşta dokunulması yasaklanmış olan mekanlara bile saldırmaktadır.


İşin acı tarafı tüm bunlar olup biterken medeniyetin öncüsü olduğunu iddia eden bazı batı devletleri bu katil sürüsüne destek olmakta asker ve savaş teçhizatı göndermektedir. Müslüman devletler ise kınamaktan öteye geçmeyen açıklamalarıyla maalesef zayıf kalmaktadır. Ancak bugün burada toplanan halkımız gibi tüm dünyada bu zulmün karşısında duran milyonlarca insan var ve o onurlu insanlar Avrupa’da, Amerika’da Pakistan’da, Yemen’de, İspanya’da, Ürdün‘de ve dünyanın diğer bir çok ülkesinde meydanlara çıkıp İsrail zulmünü telin etmekte ve siyonist saldırıyı lanetlemekedir.
Çok kıymetli Urfalılar bugün hepimiz kendimize şu soruyu sormalıyız Filistin’de yaşanan zulme karşı neler yapabilirim?
ilk olarak bu zulme karşı elimizden geldikçe eylem ve etkinliklerle sesimizi yükseltmeye çalışmalıyız. Sonrasında sosyal medya mecralarında masum ve haklı Filistin halkının yaşadığı zülmü tüm dünyaya duyurmaya, maddi ve manevi olarak Filistin halkıyla dayanışmaya ve gönülden dua etmeye ihtiyacımız var.
Son olarak tüm islam ülkelerine sesleniyoruz. Ey devlet başkanları, İsrail sözden anlamamaktadır derhal katil İsrail hükümeti ile yapılan tüm anlaşma ve işbirliklerini iptal ediniz, resmi temsilcilerini sınır dışı ediliniz.
Değerli Urfalılar Şurası kesindir ki zulm ile abad olanın ahiri berbat olur ve o günler yakındır inşallah.
Şanlıurfa Sivil toplum kuruluşları adına hepinizi hürmet ve saygıyla selamlıyorum bu meydandan Filistin’deki mazlum kardeşlerimize yanlarında olduğumuzu haykırarak sözlerimi bitiriyorum”
Açıklama yapan grup daha sonra ise Balıklıgöl’den şehir merkezine kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş eylemi gerçekleştirdi.

HABER: FATMA KIRMIZI


kanalurfa ,sondakika ,haber ,gündem ,şanlıurfa ,STK ,İSRAİL ,PROTESTO cuma ,lanet ,yürüyüş ,gazze ,cocuk

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri