ŞANLIURFA’NIN YÖRESEL LEZZETLERİ VE KÜLTÜRÜ, İSTANBUL’DA TANITILDI

 

 

ŞANLIURFA KÜLTÜR BULUŞMALARI’NDA BAHARAT KOLYE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri, tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtıldığı ‘Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ İstanbul’da Yenikapı etkinlik alanında düzenlendi.

Şanlıurfa Kültür Buluşmaları İstanbul’da Yenikapı etkinlik alanında festival havasında gerçekleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Dernekler Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte Şanlıurfa’nın yöresel lezzetlerinin yanı sıra kültürel zenginlikleri de tanıtıldı. Borani, İsotlu Lahmacun, Ağzı Açık, Ağzı Yumuk, Şıllık Tatlısı gibi birbirinden ilginç Urfa yemekleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Organizasyonda açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Dernekler Federasyonu Başkanı Adnan Şansal "Urfaya özgü her şey bu fuarda” dedi.

Şanlıurfa’nın düğünlerinin geleneksel ve renkli atmosferlerinde yaşanan değişim de etkinlikte tanıtıldı. Etkinlik alanında gelin-damat takı törenlerinde yaşanan değişimi anlattı. Ata tohumundan yapılan kolye gelin ve damada takıldı. Gelin ve damat altın fiyatlarının çok pahalandığını ata tohumunun daha değerli olduğunu söyledi.

Zengin mutfak kültürüyle bilinen Şanlıurfa’nın meşhur baharatı isot bu kez baklavayla buluştu. Şanlıurfa’nın yöresel baharatlarından isot bu kez baklava ile harmanlandı. Tatlı ve isotun buluştuğu lezzet etkinlik alanında vatandaşlara dağıtıldı.


kanalurfa ,sondakika ,gündem ,şanlıurfa ,istanbul ,yöresel ,lazzet ,baklava ,isot

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri