MİT, PKK’NIN SÖZDE KERKÜK EYALET SORUMLUSUNU ETKİSİZ HALE GETİRDİ

 

 

 

MİT, PKK/KCK’nın sözde Kerkük eyalet sorumlusu Çiya Amed kod adlı Remzi Avcı’yı, Irak/Süleymaniye’de gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi. Avcı, terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride bulunuyordu.

PKK/KCK’nın sözde Kerkük eyalet sorumlusu Çiya Amed kod adlı Remzi Avcı, etkisiz hale getirildi. MİT, 1992 yılından bu yana Türkiye aleyhinde doğrudan silahlı faaliyetler yürüten, yurt içinde ve dışında birçok kez kaçmayı başaran Avcı'nın tüm faaliyetleri titizlikle takip etmeye başladı.

Yurt içinde ve Irak’ın kuzeyindeki operasyon birliklerine sansasyonel nitelikteki eylemlerle zayiat verdirmeyi amaçlayan bir dizi faaliyetini tespit eden MİT, Avcı'nın faaliyetlerinin tehdit seviyesinin artması üzerine operasyon kararı aldı.

Türkiye'nin sınırlarından 222 km derinlikli bir alanda gizlenen sözde Kerkük eyalet sorumlusu, MİT’in düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi.

R.Avcı, Irak/Sincar’da 2022 yılı içinde kısa bir dönem askeri alan sorumluluğu görevi üstlendi ve son olarak PKK yöneticilerince 2022 yılının ikinci yarısı itibarıyla kerkük eyaleti sorumluluğuna getirilmişti.


kanalurfa ,sondakika ,gündem ,haber ,örgüt ,pkk ,terör ,operasyon ,mit

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri