BATMAN VE DİYARBAKIR’DA SEL FELAKETİ YAŞANIYOR!

Batman’da gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmur sonrası meydana gelen selde bir kadın ve 2 çocuk hayatını kaybetti, sel sularına kapılan 1 çocuğu ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Batman'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağmur, su baskınlarına ve sele yol açtı. Sele kapılan bir kadın ve bir çocuk hayatını kaybetti, 1 çocuğu arama çalışmaları sürüyor.

Seyitler Mahallesi'nde sele kapılan 54 yaşındaki Lalihan Güner hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar tarafından sudan çıkarılan kadına ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, Güner'in öldüğünü belirledi. Sel sularına kapılan ve mahalleli tarafından kurtarılan Aysun Güner ve Ceylan Güner ise Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Seyitler Mahallesi'nde 1, 3 ve 5 yaşlarındaki 3 kardeşin sel sularına kapılarak kaybolduğu belirtildi, ihbar üzerine gelen ekipler çalışma başlattı. Valilikten yapılan açıklamada, "Yaşları bir, 3 ve 5 olan çocukları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 7 kişilik aileden anne, baba ve 2 çocuk yaralı olarak kurtarılırken, 3 küçük çocuk 1,5 metre yükselen çamurun altında kaldı.” Öte yandan arama kurtarma çalışmaları kapsamında 2 çocuğun daha cansız bedenine ulaşıldı.

Kentte su birikintilerinin oluştuğu yollarda araçlar mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri araçları kurtarmak için çalışma yaptı. Birçok ev ve iş yerini de su bastı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde de etkili olan sağanak yağış, sel ve taşkınlara neden oldu. Akşam saatlerinde Dicle Caddesi'nden evine gitmek isteyen Behçet Avcı (45), taşan Eski Su Değirmeni deresine kapılıp sürüklendi. Ekiplerin çalışmasıyla, sürüklendiği tarlada ağır yaralı olarak bulunan Avcı, ilk müdahalenin ardından Hani Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Avcı, doktorların tüm müdahalelerine karşın hayatını kaybetti. Avcı'nın cansız bedeni otopsi için morga götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


kanalurfa ,sondakika ,gündem ,haber ,sel ,batman ,diyarbakır ,afet ,yağmur ,fırtına

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri