ŞANLIURFA DAHİL BİRÇOK İLDE ETKİSİNİ GÖSTEREN DEPREM NEDENİYLE, VATANDAŞLAR SOKAĞA ÇIKTI

 

Malatya'da merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi. Şanlıurfa başta olmak üzere çevredeki birçok il, sarsıntıyı hissetti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 17.46'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem, 6,99 kilometre derinde kaydedildi. Saat 17.49'da da merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Depremlerin ardından bölgede 16 artçı sarsıntı daha meydana geldi. Meydana gelen depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, korku ve paniğe neden oldu. Malatya ve çevre illerdeki vatandaşlar panikle kendilerini sokağa atarken, uzun süre parklarda vakit geçirdi.

Hava sıcaklığın 17 derecelerde seyrettiği Şanlıurfa’da da vatandaşların soğuk havaya aldırış etmeden sokaklara akın etti. Depremlere dair sosyal medya hesabında açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa genelinde olumsuz bir durumun olmadığını belirtti.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Malatya'da gerçekleşen 5,2 ve 4,7'lik sarsıntıların ardından açıklama yaptı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde artçıların 6,3'e kadar yükselebileceğine ve 2 ila 3 yıl süreceğine işaret eden Ercan, "Depremleri gören yapılar yorgundur. Çelik yapı yapılmalı" dedi.

 


kanalurfa ,sondakika ,gündem ,haber ,şanlıurfa ,DEPREM ,MALATYA ,ADIYAMAN ,AFAD

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri