İSRAİL’DEN ALÇAK SALDIRI!

Hamas ile varılan geçici ateşkesin 6. Gününde rehine takası devam ederken İsrail'den alçak bir hamle geldi. Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin şehrine baskın düzenleyen İsrail ordusu, Cenin Mülteci Kampı ile 3 hastaneyi kuşatma altına alırken, çok sayıda Filistinliyi gerçek mermilerle hedef aldı.

İsrail ile Hamas arasında ilan edilen 4 günlük geçici ateşkes 2 gün daha uzatılırken, süreç bugün resmen sona eriyor. Ateşkes sürecinin uzatılması için çeşitli girişimler devam ederken İsrail ordusundan alçak bir hamle daha geldi. Gazze'de ateşkes süreci devam ederken Batı Şeria'ya saldıran İsrail ordusu, Cenin Mülteci Kampı ile 3 hastaneyi kuşatma altına aldı, gerçek mermilerle hedef aldığı çok sayıda Filistinliyi yaraladı ve gözaltına aldı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberinde İsrail ordusunun, buldozerler eşliğinde Cenin kentine çeşitli yönlerden girerek birçok mahalleye baskın düzenlediği, keskin nişancılarını yüksek binanın çatılarına konuşlandırdığı ve Cenin Mülteci Kampı'nı her taraftan kuşatma altına aldığı kaydedildi.

Haberde, ordu güçlerinin, kimlikleri henüz bilinmeyen iki genci bir aracın içinde gözaltına aldığı, Cenin Devlet Hastanesi'nin acil girişinin önünde ve çevresinde konuşlandıkları, buldozerlerinin altyapıyı ve vatandaşların mülklerini tahrip ettiği belirtildi.

Filistin devlet televizyonunun haberinde de yüzden fazla İsrail askeri aracı ve 7 buldozerin Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenlediği, Cenin Devlet Hastanesi, İbn Sina Hastanesi ve Er-Razi Hastanesi'nin ordu tarafından kuşatıldığı ifade edildi.

Öte yandan Gazze Şeridi’nde 24 Kasım’da başlayan insani aranın 5’inci gününde İsrail ve Hamas arasında bir esir takası daha gerçekleşti. Hamas tarafından serbest bırakılan 10 İsrailli ve 2 Taylandlı esirin İsrail'e ulaşmasının ardından İsrail de 15’i kadın 15’i çocuk olmak üzere toplam 30 Filistinli mahkumu serbest bıraktı.


kanalurfa ,sondakika ,gündem ,haber ,gazze ,filistin ,hastane ,israil ,ordu ,saldırı

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri